Kreativ bornholmsk trafikaftale fandt vej til transportministerens bord: 'En god og lavpraktisk løsning'
Er der færgepassagerer med bussen, vil chaufføren sørge for, at Bornholmslinjen får det at vide, så færgen venter. Arkivfoto: Jacob Jepsen

22. JAN 2021 • 17:54 • AF JAKOB NØRMARK • GRATIS

Kreativ bornholmsk trafikaftale fandt vej til transportministerens bord: 'En god og lavpraktisk løsning'

Transportminister Benny Engelbrecht tager hatten af for den aftale, som BAT og Bornholmslinjen fredag har indgået for at sikre, at buspassagerer kan nå med morgenfærgen til Køge. 

- Jeg er rigtig glad for, at Molslinjen har vist stor fleksibilitet og fundet en god og lavpraktisk løsning, så de få buspassagerer, der måtte have brug for at komme med færgen ikke kommer fem minutter for sent. Det er en helt usædvanlig situation, hvor det er afgørende, at alle hjælper for at få det til at fungere, og det må jeg sige, at Molslinjen har gjort her, siger Benny Engelbrecht i en skriftlig udtalelse sendt til Tidende.dk.

Aftalen går ud på, at buschaufføren laver et opkald og sørger for, at Bornholmslinjen får besked, hvis der stiger passagerer med en færgebillet på bussen, og i så fald vil færgen vente på dem.

Problemet opstod, fordi afgangstidspunktet med ekstrafærgen til Køge på Trafikkontaktrådets anmodning blev sat til klokken 8, men i aftalen glemte man at tage højde for, at busserne ankommer til Rønne Havn lige omkring 8. 

Hvis den svenske grænselukning forlænges ind i februar, vil afgangstidspunktet for morgenfærgen til Køge blive rykket til klokken 8.30 fra 31. januar.

Borgmester Thomas Thors (S), der efter Winni Grosbølls afsked med politik også er blevet formand for Trafikkontaktrådet, er også godt tilfreds med trafikselskabernes løsning.

"Jeg vil udtrykke min tak til de involverede parter", udtaler Thors om aftalen.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.