Kommuner skal teste to gange om ugen i genåbning
Arkivfoto: Berit Hvassum

22. FEB 2021 • 12:53 • AF RITZAU • GRATIS

Kommuner skal teste to gange om ugen i genåbning

GENÅBNING

Landets borgmestre er blevet bedt om at være klar til at kunne teste personale og elever to gange om ugen, når samfundet åbnes yderligere.

Det er meldingen fra en række borgmestre, som mandag formiddag har været til møde om skoleåbning og teststrategi med diverse ministre.

De nuværende coronarestriktioner udløber i denne uge, og i øjeblikket er det kun elever i 0.-4.-klasse, som modtager fysisk undervisning.

Regeringen holder dog fortsat kortene tæt til kroppen, må man forstå på Michael Ziegler (K), borgmester i Høje-Taastrup.

– Der er en forventning om, at der bliver en begrænset genåbning af samfundet – noget landsdækkende, noget regionalt – men vi har ikke fået en præcis viden om, hvad der kommer til at blive lukket op.

Senere på ugen

– Det bliver først meldt ud senere på ugen. Vi har dog fået til opgave at forberede os på at kunne lukke grundskolen op, hvor vi skal kunne teste personale og elever to gange om ugen, siger han.

Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek (V), bekræfter på Facebook, at der fra 1. marts skal testes to gange ugentligt.

– Det bliver kommunens ansvar at teste på grundskolerne (fra 0.-10.-klasse.), også fri- og privatskoler. De mobile teststeder, som ikke har været den store succes, bliver skåret kraftigt ned, skriver Wilbek.

Fra regeringen var det sundhedsminister Magnus Heunicke (S), justitsminister Nick Hækkerup (S), børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) samt Ane Halsbo Jørgensen (S), uddannelses- og forskningsminister, som deltog ved mødet.

Hækkerup siger efter mødet, at han ikke tror, at der er mulighed for at åbne i hele Danmark 1. marts, men dog nogle steder.

Efter planen vil regeringen onsdag melde ud om, hvorvidt der kan lempes restriktioner, og hvilke restriktioner der vil blive forlænget efter 28. februar.

Genåbning af skoler

Thomas Andresen (V), borgmester i Aabenraa, efter møde om genåbning med diverse ministre:

– Min forståelse er, at man vil genåbne skolerne for alle børn per 1. marts, og til det formål er vi blevet bedt om at stille med kapacitet til at teste elever og lærere to gange ugentligt.

– Vi skal ud og finde kapacitet til 6000 ugentlige test til det formål. Det bliver en kæmpe opgave, men jeg mærker en stor velvilje fra alle steder, så jeg mener, det er realistisk.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.