Kommunen skyder gang i borgerhøring om delebiler, cyklisme og ladestandere
En plan for udrulningen af ladestandere til elbiler er et af de emner, som en strategi for grøn mobilitet vil handle om. Arkivfoto: Berit Hvassum

| GRATIS
4. MAJ 2021 • 10:43
Af: Jakob Nørmark

Kommunen skyder gang i borgerhøring om delebiler, cyklisme og ladestandere

KLIMA / TRANSPORT

Den grønne omstilling af transportområdet var så omfattende, at regionskommunen sidste år besluttede at splitte udviklingen af en klimastrategi frem mod 2040 op i to: en energistrategi, som blev vedtaget før jul, og en strategi for grøn mobilitet, som der arbejdes på i øjeblikket.

I de seneste uger har medlemmerne af et særligt udvalg for Klima og Bæredygtighed holdt møder om mobilitets-strategien med bornholmske virksomheder, brancheorganisationer, energisektoren og borgerforeninger. Involveringen af borgerne topper i de kommende to uger. Mandag satte kommunen gang i en to uger lang borgerhøring, og mandag den 10. maj klokken 19-21 gennemføres et digitalt borgermøde om strategien.

På borgermødet, der foregår på Zoom, vil der være "inspirationsoplæg fra udvalget, en paneldebat med politiske repræsentanter samt dialog i mindre grupper, for at flest mulige får mulighed at komme med deres forslag", skriver kommunen i invitationen.

Mødet ledes af Søren Femmer Jensen fra konsulentvirksomheden Co-Creative, som kommunen har hyret til at deltage i udviklingen af en transportstrategi.

"Diskussioner og input fra mødet vil blive brugt til at kvalificere tiltag og mål for Bornholms kommende strategi for grøn mobilitet", loves det i invitationen.

Perspektiver ønskes

Formanden for det særlige udvalg Caroline Meyer White (Å) udtaler i en pressemeddelelse, at hun håber at få "masse gode perspektiver fra bornholmerne til, hvordan vi understøtter gode rammer for skift til elbil, hvordan flere kommer op på cyklen til hverdagstransport, og hvordan delebiler, samkørsel og kollektiv transport kan gøres mere attraktiv for flere.”

Det politiske oplæg for strategien er, at der netop skal sættes en langsigtet kurs for nye tilbud i den offentlige transport, fremme af elbiler og ladeinfrastruktur samt forholde sig til, hvordan øget cyklisme, delebilsordninger og samkørsel kan bidrage til en grønnere transport for borgere.

Kan man ikke deltage på det virtuelle borgermøde, kan man indsende sine idéer og forslag til kommunen under borgerhøringen, der løber frem til den 17. maj.

Tilmelding til borgermødet skal ske til denne mailadresse senest fredag den 7. maj: Emil-Sebastian.Juul-Pedersen@brk.dk
Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Indryk rubrikannonce

Flere nyheder