Kommunen sætter to en halv million kroner ekstra af til Folkemødet

17. DEC 2020 • 20:10 • AF JAKOB-MARSCHNER • GRATIS

Kommunen sætter to en halv million kroner ekstra af til Folkemødet

At sikre Folkemødet i en tid, hvor coronavirus kunne vælte det omkuld, er så vigtigt for Bornholm, at kommunalbestyrelsen torsdag aften bevilgede et ekstra tilskud på i alt to en halv million kroner.

Beløbet fordeler sig med en million kroner til Foreningen Folkemødet, mens kommunens egen konto til folkemøde-formål bliver polstret med halvanden million kroner ekstra.

Der bliver et folkemøde næste år, men det bliver mindre, mere spredt ud i Allinge og med mere brug af digitale formater, så flere end før næste år vil komme til at opleve Folkemødet på en skærm.

Færre deltagere i Allinge kommer samtidig til at presse Folkemødets økonomi. Det kommer til at koste penge at gøre nye steder i Allinge til folkemøde-arealer, og de digitale formater kommer også til at koste penge at udvikle. Samtidig vil indtægterne falde, fordi der vil komme færre deltagere og være færre sponsorer.

"Det aflyste Folkemøde i 2020 har, trods kompensationsordninger for aflyste arrangementer, presset Foreningen Folkemødet økonomi markant. (...) Folkemødet vurderer, at det er meget vigtigt, at Folkemødet 2021 gennemføres, selv i væsentligt reduceret form, da aflysningen af endnu et Folkemøde kan blive afgørende for Folkemødet fortsatte eksistens", lød den klare melding til kommunalbestyrelsen før mødet torsdag aften.

– Vi mener, at vi skal gøre alt for at holde Folkemødet på Bornholm. Både for at styrke den demokratiske debat i Danmark og for at understøtte udvikligen på Bornholm, sagde gruppeformand Søren Schow (V).

– Jeg vil så samtidig gerne opfordre Foreningen Folkemødet til at være mere åben over for kommunalbestyrelsen, så vi måske kan få besked og blive taget med på råd også lige før det brænder på, tilføjede han.

Bente Helms (S) opfordrede regeringen og Folketinget til også at støtte Folkemødet i en svær tid.

– Det ville klæde dem. Det er jo også på Folkemødet, at de selv kommer ud og lovpriser demokratiet sammen med borgere og andre. Så det er lidt besynderligt, at man ikke har set nogen initiativer i den retning, sagde hun.

Med det ekstraordinære tilskud vil kommunens udgifter til folkemøde-formål midlertidigt blive mere end fordoblet. Regionskommunen giver allerede Folkemødet et tilskud på lige under 1,2 millioner kroner om året og har desuden egne udgifter for omkring en halv million.

 

 

MEST LÆSTE

24. JAN 2021 • 19:00NAVNE • GRATIS
Dødsfald
24. JAN 2021 • 20:05 • GRATIS
Sverige forlænger indrejseforbud
24. JAN 2021 • 09:40 • GRATIS
Tyveri fra bil ved Gartnervangen
24. JAN 2021 • 16:04 • GRATIS
Robust kvæg søges til skoveng
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.