Kommunen gør klar til at sælge grunde i Rønne Syd
Regionskommunen er ved at gøre klar til salg af byggegrunde i Rønne Syd. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

26. MAR 2021 • 10:05 • AF HENRIK NIELSEN • GRATIS

Kommunen gør klar til at sælge grunde i Rønne Syd

UDVIKLING

Planerne om at etablere et nyt boligområde i Rønne Syd er nået så langt, at regionskommunen arbejder på at gøre arealerne på ydersiden af de eksisterende løkker klar til salg.

Området er blevet inddelt i delområderne A, B og C, og det er besluttet, at delområde A skal byggemodnes af regionskommunen og derefter sælges som parcelhusgrunde.

Planlægningen af dette forventes at blive sat i gang i foråret og afsluttet i første halvdel af 2022. Herefter vil salg af byggegrundene blive sat i gang. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Udviklingsområdet i Rønne Syd er inddelt i tre delområder. Illustration: Bornholms Regionskommune

 

Delområde B og C vil blive udbudt til salg som såkaldte storparceller, hvor køber selv skal byggemodne arealerne. Salg af henholdsvis delområde B og C forventes at blive åbnet i juni og løbe frem til august.

I perioden frem til juni skal der foretages forskellige tekniske forundersøgelser, som vil indgå i udbudsmaterialet. Når salget er afsluttet, skal der laves lokalplan for begge delområder. Den proces forventes at være afsluttet midt i 2022.

Regionskommunen skriver, at der i boligplanerne vil blive taget højde for at sikre og styrke naturens biodiversitet og blandt andet sørge for levesteder for markfirbenene, der lever i området, og som man i Danmark er forpligtet til at passe på.

Der vil derfor i vurderingen af købstilbuddene blive lagt vægt på, om der er indtænkt biodiversitet i byggeplanerne, ligesom kommunen selv anlægger en grøn struktur i området.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.