Kommunalt frontpersonale vaccineres med Astra Zeneca

Kommunalt frontpersonale vaccineres med Astra Zeneca
Arkivfoto: Berit Hvassum
| 11. FEB 2021 • 10:29
Julia Aka Wille
Journalist

11. FEB 2021 • 10:29

CORONA

Torsdag morgen er en række biler kørt ud fra Region Hovedstadens apotek med Astra Zeneca-vacciner i lasten.

I alt seks vaccinationsklinikker i regionen, her blandt andet Vaccinecenter Bornholm, har fået doser af den nyligt godkendte vaccine.

Det fremgår i en pressemeddelelse fra Region Hovedstaden.

Torsdag morgen stod personalet på vaccinationsstederne klar til at vaccinere medarbejdere fra kommunerne i Region Hovedstaden. Hos Vaccinecenter Bornholm går man i gang med at vaccinere medarbejdere fra kommunen. Det fortæller Helle Irene Holm fra Vaccinecenter Bornholm til Bornholms Tidende.

– Vi har modtaget Astra Zeneca-vaccinedoser i dag (torsdag red.) og vil begynde at vaccinere kommunalt frontpersonale. Det vil vi gøre torsdag og fredag, fortæller Helle Irene Holm.

Astra Zeneca-vaccinerne mod covid-19 vil torsdag den 11. og fredag den 12. februar blive tilbudt til medarbejdere fra kommunen i aldersgruppen 18 til 64 år.

Astra Zeneca er ikke testet på mennesker over 65 år, og sundhedsmyndighederne har derfor besluttet i første omgang at reservere vaccinerne til medarbejdere i sundhedssektoren.

Der er tale om i alt 2.200 medarbejdere fra Region Hovedstaden, der vil blive tilbudt vaccinen.

Desuden vil der blive vaccineret cirka 200 ambulancereddere og 200 medarbejdere fra Den Sociale Virksomhed i Region Hovedstaden.

Region Hovedstaden forventer at modtage en større leverance af Astra Zeneca-vaccine i næste uge. Her vil størstedelen af vaccinerne gå til vaccination af mere kommunalt personale, og en mindre del til vaccination af hospitalspersonale, personale på Den Sociale Virksomhed og personale hos praktiserende læger.

Udover Bornholms klinik har klinikker i Hillerød, Ballerup, Ishøj, Bellacenteret og Øksnehallen fået doser af Astra Zeneca-vaccinen.

 


Status på bookingtider

Der er for nuværende åbnet for følgende bookingtider i vaccinationscentrene:

Torsdag den 11. februar og fredag den 12. februar: Astra Zeneca til kommunalt personale, ambulance og Den Sociale Virksomhed

I løbet af uge 7 vil der fortsat blive vaccineret kommunalt og regionalt personale med Astra Zeneca.

Mandag den 15. februar og tirsdag den 16. februar: Pfizer til vaccinationsmålgrupperne 2, 5 og 6

Torsdag den 18. februar og fredag den 19. februar: Astra Zeneca til kommunalt og regionalt personale.