Almegårds kommandant: Jeg er sikker på, der bliver bygget

Almegårds kommandant: Jeg er sikker på, der bliver bygget
Ulrik Skytte mellem Almegårds Kasernes karakteristiske træbygninger, som han mener har brug for en opgradering, og Bornholms nye kommandant føler sig ret sikker på, at der nu snart sker noget. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 20. JAN 2022 • 20:00
Holger Larsen
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
20. JAN 2022 • 20:00

Der skal bygges nyt og renoveres til flere soldater og nye køretøjer på Almegårds Kaserne.

 

– Jeg er ret sikker på, at der sker noget.

Det siger oberstløjtnant Ulrik Skytte, garnisonskommandant og dermed øverste chef på Almegårds Kaserne i Rønne, om udsigterne til et kommende byggeri på kasernen.

Foreløbig er forstærkningen af Opklaringsbataljonen med en tredje eskadron, hvilket vil sige op imod 150 ekstra soldater, udskudt til 2024-25. Et byggeri af blandt andet indkvarteringsfaciliteter og garager til nye køretøjer er der heller ikke blevet noget af, selv om der længe har været talt om det.

– Helt generelt er kasernen ikke i den stand, vi kunne ønske. Kasernen har i nogle år haft et vedligeholdesesmæssigt efterslæb, og kvaliteten er ikke på niveau med det, vi gerne vil tilbyde de unge konstabler, når de skal bo her på kasernen, siger Ulrik Skytte.

Kommandanten siger, at det andre steder i landet er muligt for for unge soldater at finde en lejlighed eller et værelse "i byen", men at boligmarkedet er anderledes på Bornholm.

– Her på Bornholm har vi flere hundrede konstabler. For at vi skal kunne tiltrække dem, skal der være en bolig af en vis kvalitet. Man kan ikke bare sige, at de selv skal finde en bolig på det civile boligmarked. Der findes ikke lejligheder i den mængde, så vi skal have noget tidssvarende, som vi kan tilbyde dem her på kasernen. Der skal bygges ny indkvartering, der skal bygges garager, der skal vedligeholdes og generelt opgraderes, fastslår Ulrik Skytte.

Et trecifret millionbeløb

– Min forståelse er, at der er politisk vilje, da det er en forligsbeslutning, at der skal en tredje eskadron til Bornholm. Den er udskudt af forskellige årsager, men skal vi have faciliteterne klar, skal vi starte nu. Men det er mange penge. Vi taler om et trecifret millionbeløb.

– Vi har præsenteret vores ønsker for både Hærkommandoen og Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, og man er i gang med at lave en plan. Det bliver sandsynligvis en blanding af at bygge nyt og renovere det eksisterende, slutter Ulrik Skytte.

Almegårds Kaserne med de karakteristiske røde træbygninger trænger til en opgradering bygningsmæssigt, mener den nye kommandant. Arkivfoto: Berit Hvassum