Kør bil, når du kører bil – politiet jagter uopmærksomme trafikanter
Dette er en dårlig idé, med mindre bilen holder stille. Arkivfoto

12. FEB 2021 • 13:09 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER • GRATIS

Kør bil, når du kører bil – politiet jagter uopmærksomme trafikanter

KONTROL

I uge 7 kontrollerer politiet uopmærksomme trafikanter på vejene i hele landet. Det sker samtidig med, at en landsdækkende kampagne opfordrer flere til at køre bil, når de kører bil.

Det sker på baggrund af, at opmærksomhed eller manglende orientering er årsag til hver anden dødsulykke i trafikken, og for at få flere til at holde fokus på netop den, sætter landets 12 politikredse ind med en uopmærksomhedskontrol fra mandag den 15. februar til søndag den 21. februar.

– Få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane og rammer en modkørende bil frontalt, siger politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, i en pressemeddelelse, hvori politikommissær Jacob Trøst, leder af færdselsafdelingen ved Bornholms Politi, siger:

– Vi ser desværre stadig enkelte bilister, der har opmærksomheden andre steder end på vejen. Især mobiltelefoner har disse bilister svært ved at ignorere, når de kører bil. De fleste har håndfrit system, men har "bare ikke lige fået sat det til", når vi standser dem for at benytte håndholdt mobiltelefon.

Samme uge sidste år fik to bilister på Bornholm bøde og klip i kørekortet for at benytte håndholdt mobiltelefon under kørslen. tøm

 
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.