Juleblues med en af landets bedste guitarister
Perry Stenbäck afløser Simon Jul til årets juleblues. Privat foto

21. NOV 2020 • 18:42
Af: torben-oestergaard-moeller

Juleblues med en af landets bedste guitarister

KULTUR

Søndag eftermiddag den 6. december holder Dr. Friis Blues Clinic den tilbagevendende julekoncert "Op under Jul" i Musikhuzet, Rønne, oplyser the doctor himself, Michael Friis, i en pressemeddelelse.

Ud over det faste hold – Thor Backhausen (keyboards), Lars Juul (trommer) og Michael Friis (bas) – plejer denne "julestue" at inkludere to gæster på scenen, nemlig Søren Rislund og Simon Jul.

Imidlertid er sidstnævnte forhindret i at deltage, hvilket åbner for spørgsmålet, om arrangementet i den anledning har ændret navn til "Op under jul" (lille "j"), men dertil skal det nævnes, at der er fundet en værdig afløser i skikkelse af Perry Stenbäck.

Han er født i 1970 i Stockholm, Sverige, men bor i Gadbjerg, Danmark, og er sanger, spillemand og multiinstrumentalist.

Ifølge Michael Friis har han turneret verden rundt og har i Danmark spillet med blandt andre Sebastian, Erann DD og Allan Olsen.

Dertil er han en efterspurgt studiemusiker og har været med på over 150 indspilninger – mange af dem prisnominerede. I 2009 og 2019 modtog han prisen som "årets musiker/artist"ved Danish Music Awards, og han blev i 2010 nr. 2 i Ekstra Bladets læserafstemning om Danmarks bedste guitarist.

På den baggrund forstår man godt, at Michael Friis gør opmærksom på, at hvis der kommer mange gæster til koncerten, bliver den flyttet fra Raschs Pakhuz og Musikhuzets store sal.

Flere nyheder