Ild i læs med halm til varmeværk

Ild i læs med halm til varmeværk
Der var masser af røg, da der gik ild i et læs halm på vej til Bornholms Energi og Forsynings varmeværk i Østerlars. Bornholms Brandvæsen fik hurtigt branden under kontrol. Foto: Verner Kjærsgaard
| 27. JAN 2021 • 13:36
Holger Larsen
Journalist

27. JAN 2021 • 13:36

BRAND

Halmen, som ankommer til varmeværket i Østerlars, skal brændes for at skabe varme til forbrugerne i området, men halmen skal ikke brænde allerede under transporten til værket, som det var tilfældet onsdag formiddag.

Da en lastbil fra Maskingården drejede ind til varmeværket med et læs halm, så en medarbejder fra forsyningen, at der var ild i halmen på ladet, fortæller Dennis Larsen, afdelingsleder på varmeværket i Østerlars.

– Medarbejderen dirigerede bilen hen ved siden af bygningen, hvor brandslangen kan nå og begyndte på at slukke ilden. Han tilkaldte brandvæsnet, der fik branden under kontrol. Men ilden blusser op, når de begynder at flytte rundt på halmen, så indsatslederen har besluttet at samle halmen i en bunke og lade den ligge, mens ilden brænder ud, oplyser Dennis Larsen onsdag lidt over middag.

– Der skulle ikke være sket materiel skade. Man kunne bare læsse halmen af og slukke ilden. Så det var heldigvis ikke slemt. Men hvordan ilden er opstået, ved vi ikke, siger afdelingslederen.

Varmeværket leverer varme til Østerlars-Gudhjem-Østermarie-området, men forbrugerne behøver ikke at frygte kolde radiatorer på grund af den manglende halmleverance.

– Det er bare et enkelt læs. Det er ikke så meget i det store regnskab. Der er ingen problemer. Vi har masser af halm, siger Dennis Larsen.