Idrætsforenings formand er optimist efter et besværligt coronaår: 'Medlemmerne skal nok komme tilbage'

Idrætsforenings formand er optimist efter et besværligt coronaår: 'Medlemmerne skal nok komme tilbage'
HC Pedersen mener, at flere nye aktiviteter vil være med til at genoprette medlemstallet i Hasle Idrætsforening. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 19. JUN 2021 • 11:49
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
19. JUN 2021 • 11:49

IDRÆT

Hasle Idrætsforening har i coronaperioden mistet en del medlemmer, men formand HC Pedersen erklærer sig som optimist med hensyn til at få genoprettet medlemstallet.

Hasle IF holdt forleden en forsinket generalforsamling, hvor formanden oplyste, at foreningen i coronaperioden er gået fra 501 medlemmer til nu 412 medlemmer.

– Men – som jeg sagde, da jeg tiltrådte for cirka et år siden, så ser jeg "lyst på fremtiden" – og det gør jeg stadigvæk, understreger HC Pedersen.

– Antallet af medlemmer er på vej op igen, og der er flere hold og aktiviteter i forskellige idrætsgrene på vej. Solstrålehistorien er de små fodboldspillere, hvor der i tirsdags var 39 til træning, og 25 forældre kom til forældremøde, siger formanden.

Tilflyttere

– Der er også mange tilflyttere i Hasle. Det kommer vi til at mærke på medlemstallet, for vi er gået med i "Hasle i bevægelse" sammen med bytinget, hvilket giver os mulighed for at komme ud at snakke med nye i byen og andre, der ikke kender så meget til idrætsforeningen, siger HC Pedersen.

"Hasle i bevægelse" er et initiativ, hvor idrætsforeningen sammen med Hasle Byting inviterer til forskellige arrangementer med det formål at få mennesker i alle aldre ud at motionere, mødes og dyrke socialt samvær. Der har været gåture, naturbingo, affaldsindsamling og dans på programmet.

Det er også håbet, at nye aktiviteter vil smitte af på medlemstallet:

– Esport starter op så småt i sommer og for fuld styrke til efteråret. Fem gamingstationer står klar i de gamle kiosklokaler i klubhuset, og så har vi to Fifa-fodboldspil, som vi har købt via DBU Bornholm. Merete Krogh er tovholder på esport, oplyser HC Pedersen.

I Hasle går man også i tanker om at etablere baner til padeltennis.

– Der er lidt debat, om det skal være en kommerciel aktør, som etablerer banerne, eller om det skal ligge i foreningsregi, siger HC Pedersen med henvisning til DGI Bornholms repræsentantskabsmøde.

– Vi har den holdning, at vi selv vil prøve at finansiere banerne. Det kan være via fonde og ved at bruge noget af vores egenkapital – altså hvis der er flertal for det i bestyrelsen, understreger han.

Hasle IF’s bestyrelse lægger i det hele taget op til, at man i foreningen skal kigge nærmere på hvilke aktiviteter, man skal tilbyde i fremtiden.

God økonomi

Formandens optimisme skyldes også, at foreningen trods corona har haft et økonomisk godt år.

– Vi har næsten fået alt det, vi normalt tjener på sildefest, bankospil og loppemarkeder samt tabt medlemskontingent, ind fra coronahjælpepuljer. Vi har derfor valgt at give en rabat/kompensation på kontingentet i sæsonen 2021/2022. Vi mener, at det er rigtigt at give vore medlemmer en kompensation for den manglende adgang til den idræt, de går til, siger HC Pedersen.

Formanden glæder sig især over tilskuddet på 50.000 kroner fra tre bornholmske fonde, som gik sammen om at etablere en særlig støtteordning for det bornholmske forenings- og kulturliv.

 

Hasle IF har fået ny kasserer

Hasle Idrætsforenings generalforsamling har valgt Trine Leerskov som foreningens nye kasserer. Hun afløser Susanne Olsen, der har valgt at trække sig efter mange år på posten.

Merete Krogh blev nyvalgt til forretningsudvalget, og hun overtager sekretærposten efter Trine Leerskov.

HC Pedersen er fortsat formand og Carsten Pedersen næstformand. Jeppe Pedersen er det femte medlem i udvalget, der har Johnny Asmussen som suppleant.