Huspriserne er steget næstmest her på øen

Huspriserne er steget næstmest her på øen
Arkivfoto: Richardt Skovgaard
| 7. APR 2021 • 11:06
Henrik Nielsen
Journalist

7. APR 2021 • 11:06

ØKONOMI

Noget kunne tyde på, at ølivet er blevet mere populært under corona. I hvert fald viser en opgørelse fra ejendomsmæglerkæden Home, at Langeland og Bornholm er de to kommuner, hvor huspriserne er steget mest i det forgangne år.

Langeland topper med 28 procent, og Bornholm indtager andenpladsen med 27 procent. Tallene stammer fra Boligsidens Markedsindeks, skriver Home i en pressemeddelelse.

Tallene understreger en tendens, der har været fremme flere gange under corona, og ifølge Homes kommunikationsafdeling er huspriserne blandt andet er steget på grund af den store interesse for at købe helårshuse til fritidsbeboelse i områder uden bopælspligt.

Hvad bopælspligt angår minder situationen på Langeland da også om den her på øen, at det flere steder er muligt at købe et helårshus og bruge det som fritids- eller flexbolig.

Resten af top 5 udgøres af København, Dragør og Helsingør. I Tønder, Hjørring, Viborg, Norddjurs og Thisted er huspriserne faldet i det seneste år, viser Homes opgørelse.

På landsplan er villaer og rækkehuse er steget 12,3 procent, ejerlejligheder med 13,6 procent og sommerhuse 18,9 procent i det seneste år.