Hundredvis af børn skal samle affald

Hundredvis af børn skal samle affald
Det er snart tid til Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| 25. MAR 2021 • 07:15
Henrik Nielsen
Journalist

25. MAR 2021 • 07:15

MILJØ

Når Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling løber af stablen midt i april, bliver det med stor opbakning fra de danske skoler og institutioner. Her på Bornholm skal 973 børn ud i det fri for at indsamle andres efterladte skrald, fremgår det af en pressemeddelelse.

Det er skoleledere, lærere, pædagoger og dagplejere, der har meldt deres elever og børn til årets affaldsindsamling. På landsplan skal i alt 137.000 børn ud at samle skrald i løbet af skoleugen 12.-16. april.

Hvert år indsamler Danmarks Naturfredningsforening oplysninger om, hvor mange kilo affald og hvor mange dåser der er blevet samlet på Affaldsindsamlingen. I år bliver børnene også bedt om at tælle kaffekopper, pizzabakker, og hvad de ellers finder af takeaway-emballage, der er årets særlige fokusområde.

– Et sugerør og et sammenkrøllet burgerpapir i grøften ser måske ikke ud af meget i forbifarten. Men det gør indtryk, når affaldsposerne pludselig er fyldt med takeaway-emballage, og man bliver opmærksom på, hvor meget der egentlig ligger derude, siger Danmarks Naturfredningsforenings præsident, Maria Reumert Gjerding.

Når skoleelverne har været ude at samle ind, kan de tilmeldte skoler kåre deres helt egen affaldshelt. Det kan for eksempel være den elev, der hjalp de andre med at slæbe, eller den, der skabte ekstra godt humør til indsamlingen.

I weekenden den 17.-18. april kulminerer Affaldsindsamlingen, når foreninger, idrætsklubber, privatpersoner med flere arrangerer lokale indsamlinger i hele landet.

Danmarks Naturfredningsforening forventer, at op mod 30.000 danskere vil samle ind henover weekenden.