Huller i gadebilledet vækker bekymring

Huller i gadebilledet vækker bekymring
Det er næsten to år siden, Klokkegade 3 blev revet ned. Der er stadig et hul i husrækken, og det er ikke noget, Rønne Byforening bryder sig om, fortæller formand Niels-Holger Larsen. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 2. JAN 2021 • 12:06
Af:
henrik-nielsen
| ABONNENT
2. JAN 2021 • 12:06
UDVIKLING

I fem år var hullet i Torvegade noget, der blev talt meget om i Rønne. I maj 2008 blev den hidtidige enetagersbygning revet ned for at gøre plads til nybyggeri i tre etager. Sådan endte det også med at gå, men først i maj 2013 blev der holdt tømmerrejsning på det nye byggeri. Regionskommunen var hurtig til at give en nedrivningstilladelse, men selve byggetilladelsen blev først givet mere end tre og et halvt år senere, fordi projektet ikke levede op til lokalplanen, som derfor skulle have et tillæg.

På det seneste har der været to huller i gadebilledet i Rønne. I Klokkegade har der i snart et par år været et hul i husrækken, selvom der ellers var et godkendt projekt. I Lillegade måtte et faldefærdigt hus lade livet, men efter at have stået ubebygget i et stykke tid, er der et nyt byggeri i gang. Begge steder holder Rønne Byforening nøje øje med udviklingen, fortæller formand Niels-Holger Larsen.

– Vi vil helst ikke have sådan nogle huller stående tilbage i byen. Uden at pege på eksempler, så er der i Rønne flere tomme huse, og nogle står og forfalder. Det er både skæmmende og giver problemer for omliggende husejere, som måske ikke kan få solgt deres ellers pæne hus på grund et faldefærdigt nabohus. Noget mere vedligehold på huse og fortove er ønskeligt, siger han.