Hospitalet vinder pris for at give magten til medarbejderne
"Danmarks modigste ledere" er lederteamet på Bornholms Hospital kåret som. Foto: Karen Løth Larsen

ARBEJDSMARKED | BORNHOLM
23. SEP 2021 • 17:43

Hospitalet vinder pris for at give magten til medarbejderne

Projekt om selvledelse på Kirurgisk Ambulatorium er blevet bemærket.

 

Lederteamet på Bornholms Hospital er blevet kåret som "Danmarks modigste ledere" for deres initiativ med at indføre selvledelse på Kirurgisk Ambulatorium.

Det oplyser en pressemeddelelse fra Ploug Niemann Ledelsesrådgivning, som har indstiftet prisen, og som fortsætter:

Sundhedsvæsenet er kendt for sin hierarkiske struktur og topdownstyring, eksempelvis med afdelingsledere, som styrer og uddelegerer opgaverne. Men på Bornholms Hospital har ledelsen udfordret det traditionelle ledelseshierarki ved at indføre selvledelse på Kirurgisk Ambulatorium. Det bliver den nu belønnet for med en ledelsespris, som firmaet Ploug Niemann Ledelsesrådgivning uddeler.

Rikke Ploug, Hans Niemann (begge fra Ploug Niemann Ledelsesrådgivning), Niels Fogtmann (fra Games, som vandt en særpris), Lajla Vang (Bornholms Hospital) og Erik Barfoed (Ploug Niemann Ledelsesrådgivning). Foto: Karen Løth Larsen

– Bornholms Hospital er et udviklingshospital. Vi vil sikre de bedste løsninger for både medarbejdere og patienter, siger Annemarie Hellebek, hospitalsdirektør på Bornholms Hospital, i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Sundhedsvæsenet udfordres i denne tid, fordi det er svært at rekruttere sundhedsfaglige medarbejdere. Når vi har valgt at implementere selvledelse i Kirurgisk Ambulatorium, så er det, fordi vi tror på, at selvledelse er en ledelsesform, som motiverer og engagerer de enkelte medarbejdere. For os er det vigtigt at afprøve nye ledelsesformer, som kan bidrage til fastholdelse af vores personale. Og vi har set, at det styrker trivslen og giver bedre arbejdsglæde. Det smitter af på patienterne.

Kvantespring

Ploug Niemann Prisen gives til et lederteam, som har turdet tage et kvantespring og redesigne deres organisation, så den bedre svarer til den ansvarsfølelse og de kompetencer, nutidens medarbejdere råder over.

– Vi er meget glade for at tildele Ploug Niemann Prisen 2021 til et modigt ledelsesteam, som ikke alene har vovet at nedbryde de traditionelle hierarkier i et system, der traditionelt er hierarkisk opbygget, hospitalsvæsenet, men som har holdt fast i eksperimentet gennem en lang og vanskelig kriseperiode. På alle måder synes vi, at ledelsen af Bornholms Hospital viser vej ind i fremtiden, siger direktør Rikke Ploug fra Ploug Niemann Ledelsesrådgivning i meddelelsen og udtrykker håb om, at andre hospitalsafdelinger vil lade sig inspirere.

Prisoverrækkelsen fandt sted torsdag ved en inspirationsdag for ledere under overskriften "Giv magten til medarbejderne – og bliv en bedre leder". Her var 150 ledere samlet for at lytte til oplæg om selvledelse og uddelegering af beslutningsprocesser samt drøfte mulighederne for at indføre mere selvledelse i deres organisationer.

Dagens hovedtaler var hollandske Jos de Blok, kendt for sin 15.000 mand store, lederløse sundhedsvirksomhed, Buurtzorg.

Der blev også uddelt en særpris for exceptionelt lederskab under coronakrisen, og den gik til spilbutikskæden Games.

 Flere nyheder