Holdet bag 'Fisk' er samlet: 'Der er altid en helt særlig sitrende energi over prøvestarten'
Hele produktionsholdet er samlet til prøvestart på forestillingen "Fisk" med skuespillerne Signe Mannov Christine Gaski, Lisbeth Gajhede, Sune Skuldbøl Vraa og Margit Watt-Boolsen i front. Foto: Kim Caspersen/Bornholms Teater.

| GRATIS
14. JUN 2021 • 14:20
Af: Henrik Nielsen

Holdet bag 'Fisk' er samlet: 'Der er altid en helt særlig sitrende energi over prøvestarten'

KULTUR

For et par år siden tog Bornholms Teater hul på sin bornholmerkrønike i tre afsnit med forestillingen "Besat". I 2020 var det meningen, at "Fisk" skulle fortsætte fortællingen om Bornholm, men i stedet for skuespillere var det en virus, der indtog hovedrollen. Derfor blev forestillingen om fiskerikrisen i begyndelsen af 1990'erne udsat til 2021, og mandag mødtes holdet for første gang på Rønne Theater.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Holdet på scenen består af Christine Gaski, Lisbeth Gajhede, Signe Mannov og Margit Watt-Boolsen flankeret af den eneste knurhane i rusen, Sune Skuldbøl Vraa, der også står for komposition og den musikalske iscenesættelse. Dermed er det også antydet, at forestillingen bliver spækket med tidstypisk musik, hvilket vil sige slagere fra især 1980'erne og starten af -90'erne.

– Der er altid en helt særlig sitrende energi over prøvestarten, som er det første møde i en produktion, hvor holdet er samlet. I år er det så lidt specielt, idet mange af de medvirkende har mødt hinanden før, da vi lavede "1658" i 2020. Heldigvis gik det rigtigt godt, så vi går ind i produktionen fulde af energi og med store forventninger til, at vi kan ramme den samme høje kvalitet som sidste år, siger teaterchef Jens Svane Boutrup i pressemeddelelsen.

Skuespillerne har fået det første glimt af scenografien, som er ved at blive bygget op på scenen, og de har gennemlæst manuskriptet for første gang.

"Fisk" er en bitter-sød forestilling om, hvad der dengang var øens vigtigste erhverv. Forestillingen følger en gruppe kvinder og deres kamp for at finde sig til rette i den nye situation, hvor deres arbejdspladser i fiskefabrikken forsvinder en for en. Men kvinderne er handlekraftige og danner et orkester, der bliver både et frirum og et fællesskab, hvor de kan drømme og håbe på en bedre fremtid.

Der er premiere den 21. august og spiller til og med den 18. september på Rønne Theater.Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Indryk rubrikannonce

Flere nyheder