Højskolehold går forrest for klimaet
Fem elever fra Bornholms Højskole arrangerer klimamarch i Rønne sammen med Joao Møller, der er frivillig på projektet. Foto: Bornholms Højskole

NYHED | RØNNE
27. OKT 2021 • 21:20
Holger Larsen
Journalist

Højskolehold går forrest for klimaet

Meningsdannerholdet på Bornholms Højskole arrangerer klimamarch den 6. november.

Fem elever på Bornholms Højskole arrangerer sammen med deres lærer Folkets Klimamarch på og omkring Store Torv i Rønne lørdag den 6. november.

Lærer Laura Kristensen oplyser, at klimabevægelsen har mobiliseret klimagrupper i 21 kommuner, som holder klimamarchen samtidig i forbindelse med kommunalvalget. Og et af de steder bliver på Bornholm med højskolens meningsdannerhold i spidsen.

– Vi synes, det er vigtigt at sprede opmærksomhed om klimapolitikken og de indsatser, der bliver gjort. Vi vil gerne opfordre flere vælgere til at stemme grønt. For det er der, at de vigtigste handlinger kan ske, siger Laura Kristensen, der understreger, at klimamarchen er partineutral.

– Det handler om at få et grønt budskab ud, som går på tværs af efterhånden de fleste partier, siger hun.

– Klimaet er en mærkesag, som er vigtig for mange unge, der er på højskole lige nu. Det er nogle spørgsmål og diskussioner, som de er vokset op med i langt højere grad end deres forældre, siger Laura Kristensen.

Alle er velkommen

Forberedelserne til klimamarchen er i fuld gang på højskolen, og her håber man, at mange andre vil komme og være med.

– Der vil være nogle taler og højskolesang. Det bliver en hyggelig eftermiddag, hvor man kan komme med sine venner og familie, siger Laura Kristensen.

Folkets Klimamarch præsenterer sig på sin hjemmeside som et lille netværk af borgere med forskellig baggrund og erfaring med græsrodsarbejde og mobilisering.

"Vi er drevet af en følelse af ansvar for at bevæge verden i en mere social retfærdig og miljømæssigt bæredygtig retning. Vi samarbejder med danske og internationale organisationer, der arbejder for samme mål", skriver Folkets Klimamarch blandt andet.Flere nyheder