Her vil Venstre have nye offentlige toiletter – flertallet valgte Galløkken og Sdr. Byskov

Her vil Venstre have nye offentlige toiletter – flertallet valgte Galløkken og Sdr. Byskov
I forvejen står der ved Sorthat Odde nær de små fiskerhuse et primitivt tørkloset, men den raketformede toiletbygning er aflåst på grund af covid-19. I Muleby, en lille kilometer væk, blev der for nylig opstillet en servicebygning med toilet som led i statens cykelstiprojekt. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 29. APR 2021 • 08:37

POLITIK

Der er lagt op til, at Sdr. Byskov i Aakirkeby og Galløkken i Rønne sidst på året får nye offentlige toiletbygninger af den mere moderne slags med gulvvarme, puslebord og unisex-handicaptoilet. De to steder er langtfra de eneste, hvor bornholmerne savner toiletfaciliteter. Sidste år opfordrede kommunen borgerne til at foreslå, hvor de to toiletbygninger, som kommunalbestyrelsen afsatte 1,5 millioner kroner til i budgettet, skulle placeres. Der blev indsendt 67 forslag, som natur- og miljøudvalget kogte ned til seks.

I udvalgsbehandlingen var der næsten enighed om den endelige prioritering. Kun Venstre havde alternative præferencer og foretrak at anlægge en toiletbygning på Sorthat Odde i stedet for i Sdr. Byskov.

– Vi prøver at lade være med at have sognerådsmentalitet. Men jeg kommer meget i det område, og der er altid mange mennesker, siger natur- og miljøudvalgsmedlem Else-Merete Knoop (V) om Sorthat Odde.

Hun er fortaler for, at kommunalbestyrelsen ved efterårets budgetforhandlinger igen finder penge til offentlige toiletter.

– Der har været rigtig mange gode argumenter for, hvorfor der skal nye toiletter til, siger hun.

Opalsøen, Nørresân i Gudhjem og Hullehavn i Svaneke var de øvrige tre steder, som var med i finalefeltet.