Her mærker man ingen ændring i omsætningen: Superbrugsen kigger langt efter folkemødegæster

Her mærker man ingen ændring i omsætningen: Superbrugsen kigger langt efter folkemødegæster
Ralf Due. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 18. JUN 2021 • 14:22
Af:
Marie Hofman
| ABONNENT
18. JUN 2021 • 14:22

FOLKEMØDET

Selvom Allinge i disse dage får besøg af godt 13.000 mennesker i forbindelse med Folkemødet, mærker man ikke meget til det i Superbrugsen i byen.

Brugsuddeler Ralf Due fortæller, at butikken torsdag måtte sende ekstra personale, der var hyret ind, hjem.

– Klokken 15 gav jeg vores ekstra personale fri. Vi ser meget få – nærmest ingen folkemødegæster – komme herop og handle i byen, siger Ralf Due, der i disse dage også har fastholdt sine normale åbningstider fra 8 til 22. I går overvejede han at lukke tidligere end normalt.

– Jeg vidste, at vi ikke ville se nogle mennesker, så snart fodboldkampen startede klokken 18. Så vi kiggede da på hinanden og overvejede, om vi skulle lukke helt, fortæller en ærgerlig brugsuddeler. Og selvom han havde forberedt sig på nogle mere stille dage under årets coronaudgave med Folkemødet, er han dog alligevel overrasket over, hvor lidt gæster butikken ser i disse dage.

– Det var svært at sige præcis, hvor mange kunder vi ville se, nu der jo cirka kommer 6000 ekstra til byen om dagen. Men vi kan konstatere, at de bliver inde på festivalpladsen (i år kun på Cirkuspladsen og Danchells Anlæg red.), vi ser dem ikke handle her i byen, siger Ralf Due.

Som en dårlig sommerdag

Og det er en noget andet virkelighed for butikken, der ellers normalt plejer at have kronede dage under Folkemødet.

– Folkemødedagene plejer at være vores absolut bedste omsætningsdage på året, siger Ralf Due.

I 2019 slog Superbrugsen i Allinge rekord på omsætningen både torsdag og fredag under Folkemødet. Normalt plejer ekstra mandskab derfor også at være hentet ind fra Sjælland og butikken plejer også at sælge varer i en ekstra teltbod ude på Østergade foran butikken. Samtidig plejer butikken at have åbnet fra klokken 6 morgen til klokken tolv midnat. Alt dette besluttede man dog at barbere væk i år, dengang nyheden om det coronatilpassede folkemøde kom ud.

– Det eneste, vi har gjort er anderledes, er, at vi har haft hyret et par ekstra af vores egne folk ind, fordi vi trods alt troede, at vi fik mere travlt end, vi plejer. Men vi mærker faktisk ingen ændring i omsætningen – det er som en dårlig sommerdag, siger Ralf Due.

7-eleven tager kunderne

At Superbrugsen i Allinge i år ikke ser Folkemødegæsterne, tilskriver Ralf Due også, at pladsen i år er udstyret med boder, hvor 7-eleven sælger vand, sandwich og andre convenience-varer, som gæsterne ellers ville skulle ind til byen for at købe.

– Ingen tvivl om, at vi mister flere kunder på, at 7-eleven i år er her, siger Ralf Due.

Samtidig handler de lokale heller ikke i dagligvarebutikken under Folkemødet. En trend, man normalt ser hvert år, fortæller Ralf Due, men som dog i år gør ekstra ondt, fordi folkemødegæsterne ikke kompenserer.

– De lokale kører til Tejn og Hasle, fordi der er bedre plads og mulighed for parkering. De andre år har det jo været fint nok, fordi vi så bare så folkemødegæsterne i stedet, men de mangler også i omsætningen nu, siger Ralf Due, der dog alligevel understreger, at årets folkemøde er bedre end ingenting, som man så det sidste år.

– Sidste år var der jo nul, så det er da godt, at det er tilbage i år. Vi ser også, at der trods alt er en del gæster til Folkemødet, for os gør det bare ikke den store forskel, siger Ralf Due.