Hasle-Info åbner dørene for turister og fastboere

Hasle-Info åbner dørene for turister og fastboere
Gruppen af frivillige, der står bag projektet. Fra Venstre Mariann Anker, Britta Helweg-Larsen, Karin Pihl og Trine Leerskov. Rigmor Skovgaard var forhindret i at deltage. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 13. MAJ 2021 • 18:50
Sofie Møller
Journalist
| ABONNENT
13. MAJ 2021 • 18:50

TURISME

Mange var samlet torsdag eftermiddag foran medborgerhuset i Hasle for at fejre åbningen af Hasle-Info.

Efter kommunalbestyrelsen besluttede at Hasle Turistinformation skulle lukkes med virkning fra 2020, har byen stået uden et informations- og servicested. Som erstatning åbner Hasle-Info, der er et initiativ taget af en gruppe frivillige hasleboer.

Corona-restriktioner har tidligere været en hindring for åbningen, så at det nu endelig kan lade sig gøre, er til stor glæde for hele byen.

En af dem, der især har glædet sig til dagen, er Trine Leerskov. Sammen med fire andre frivillige ildsjæle har hun været tovholder bag projektet.

– Det er så fedt at kunne åbne. Det betyder, at vi igen får et koordineringssted, hvor både borgere og turister kan følge med i, hvad der sker i byen, siger hun med et stort smil på læben.

Udover de fire tovholdere vil man som besøgende hos Hasle-Info komme til at møde 20 frivillige, der på skift skal holde huset åbent og sørge for god service.

– Vi har samlet et rigtig godt hold af frivillige, som alle kunne se behovet for et fysisk forum, hvor vi kan formidle arrangementer, og andet byen byder på, siger Trine Leerskov og påpeger, at det er ikke så lidt.

Et stærkt sammenhold

Hasle-Info skal dog ikke kun være et informationssted for turisterne, men også et samlingssted for alle byens borgere, fortæller Trine Leerskov.

– Når kontoret er åbent, er alle velkomne til at komme forbi til en snak om hvad som helst. Det er sådan noget, der giver et godt sammenhold i byen, siger hun og fortsætter:

– Det er selvfølgelig vigtigt, at vi stadig har et sted turisterne kan komme med spørgsmål, men vi håber også, at det bliver flittigt brugt af de lokale, siger Trine Leerskov, der hele vejen igennem har haft det sjovt med at være en af tovholderne for projektet.

– Vi har oplevet en rigtig stor opbakning blandt byens borgere og foreninger. Det har altsammen været vigtigt for at få det op at køre, siger hun.