Weekendtip: Skovstratego eller Søren Pind

Weekendtip: Skovstratego eller Søren Pind
Søren Pind er en af dem, du kan møde, når TV2/Bornholm, Folkemødet og Bornholms Tidende inviterer til valgkampsstart i Aakirkebyhallerne på søndag. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
GUIDE | BORNHOLM | ABONNENT | 7. OKT 2021 • 17:30
GUIDE | BORNHOLM | ABONNENT
7. OKT 2021 • 17:30

Musik, teater, leg i naturen og et nyt stort valgkampsarrangement arrangeret af TV 2/Bornholm, Folkemødet og Bornholms Tidende, er blandt de ting, du kan opleve i weekenden.


1. Klassisk musik i Svaneke

Med henholdsvis cello og guitar vil de to musikere Henrik Brendstrup og Frederik Munk Larsen fortolke værker fra J.S.Bach, Vivaldi, de Falla, R. Gnattali, Kasper Bai og Anders Nordentoft.

Om Henrik Brendstrup skriver Svanekegaarden:

"Han er en af de få nordiske musikere, der har modtaget såvel den franske musikpris Diapasson Dor, som den tyske Deutche Schallplattenpreis"

Og om makkeren skriver Svanekegaarden:

"Frederik Munk Larsen forfølger en sti af kompromiløs kunstnerisk nysgerrighed og kvalitet. Fast besluttet på at afsøge udtrykkets grænser, han har dedikeret sig til opdagelsen af musikalske gestikker og teksture til det ekstreme. Denne tilgang har ført til samarbejder med nogle af Europas førende komponister."

Det foregår lørdag 9. oktober klokken 15.30 på Svankegaarden.


2. Oplev Schrøder og Ravn i Rønne

Folketeaterets komedie '2 På Tur' kommer fredag forbi Bornholm.

Kurt Ravn og Peter Schrøder spiller to ældre herrer, der nægter at give op, selvom det egentlig er for sent. De er indlagt på hospitalet med hver sin terminale sygdom, men der er de ikke længe, før de beslutter sig for, at de ikke bare vil ligge og vente på døden. De griber dagen og flygter. Med dropstativ og iklædt pyjamas stiller de sig ved den nærmeste landevej og blaffer; klar til nye – sidste – eventyr.

Paw Henriksen og Kristine Yde medvirker også. Geir Sveaass er instruktør, Marianne Nilsson er scenograf og Jeanette Binderup-Schultz er koreograf.

Forestillingen varer 90 minutter uden pause, og det foregår fredag 9. oktober på Rønne Theater.


3. Naturbingo i Almindingen

Med en "bingoplade" i hånden kan børn gå på opdagelse i Hareløkkerne. Målet er at finde 10 særligt udvalgte naturskatte. Efterfølgende er der fri leg, kaffe og kage.

Det finder sted på naturlegepladsen i Almindingen på Segenvej modsat travbanen. Arrangør er Børn på Nordlandet og det kræver tilmelding, som kan gøres på foreningens hjemmeside eller via Facebooks Messenger.

Det foregår lørdag 9. oktober fra klokken 10 til 12.


4. Skovstratego i Sandvig

Foreningen Børn på Nordlandet arrangerer også skovstratego i weekenden. På Facebook beskriver foreningen arrangementet således:

"Søndag bryder krigen ud mellem de røde og de blå. Territorierne på Langebjerg står på spil og den firestjernede korporal og generalen lægger planer for at beskytte deres faner. Udsigterne er dystre, så hvordan skal det ikke gå…"

"Der vil være kaffe, te og varm saft at styrke sig på inden slaget skal stå. Når holdene er dannet går vi i samlet flok op på Langebjerg og gør klar til kamp. Når spillet er forbi, vil der være bål mad og snobrød til de sultne krigere tilbage på ’basen’."

Arrangementet kræver tilmelding, og for ikke-medlemmer koster det 35 kroner per person.

Tilmeldte mødes på Pension Langbjerg søndag den 10. oktober klokken 10.


5. Bornholmske Stemmer i Aakirkeby

Sammen med TV2/Bornholm og Folkemødet inviterer Tidende til valgkampsstartsfest.

Debat og politisk analyser bliver blandet sammen med gode grin, når Joakim TranbergAlice Carrera, Søren Pind og politisk kommentator Jarl Cordua er blandt dem, der indtager scenen. TV2/Bornholm står for tre debatter: En med De Grønne Frøer, et netværk af nyopstillede kandidater fra i alt syv partier, en debat om ældreliv og en debat med partiernes spidskandidater, før den politiske messe runder af klokken 17. Folkemødet står for en debat om at etablere sig på Bornholm som ung.

Bornholms Tidende står for eventet "Tidende Live" klokken 13, der i talkshowform vil komme vidt omkring i løbet af en time. Chefredaktør Kristoffer Gravgaard vil live-opføre en leder, og den politiske analyse vil også gå live, ligesom Tidende-journalister vil præsentere resultatet af et live-faktatjek på en debat tidligere på dagen.

TV2/Bornholm byder på gratis valgflæsk til alle fremmødte, og Bornholms Tidende byder på et glas øl til alle abonnenter. Husk derfor at medbringe dit abonnentnummer eller Klub Tidende-kort.

Det er på søndag den 11. oktober fra klokken 11 i Aakirkebyhallerne, og entreen er gratis.