Kom til aktiviteter i weekenden: Klap en ko eller drej noget ler

Kom til aktiviteter i weekenden: Klap en ko eller drej noget ler
Du kan få kyndig vejledning af keramiker Rikke Wulff på en workshop i weekenden. Foto: Berit Hvassum
GUIDE | BORNHOLM | ABONNENT | 17. SEP 2021 • 20:00
GUIDE | BORNHOLM | ABONNENT
17. SEP 2021 • 20:00

1. Glastkunst i Gudhjem

I sidste weekend var der fernisering på udstillingen Bornholmsk Glaskunst på Gudhjem Museum. 130 deltog i åbningen af museets første udstilling i 2021. Udstillingen er tænkt som den lokalt forankrede pendant til glasbiennalen på Bornholms Kunstmuseum og Grønbechs Gård. Udstillingen skal give et indblik i den store variation, bornholmske glaskunstnere opnår ved brugen af forskellige teknikker og materialer. Glasset kan være mundblæst eller støbt – klart, farvet eller tilsat forskellige mineraler. Udstillerne er Baltic Sea Glass, Pernille Bülow, Svend Holst-Pedersen, Gerner Jahncke, Maj-Britt Zelmer Olsen og Mia Lerssi.

Fik man ikke set fernisering har man muligheden igen denne weekend, da udstillingen kører torsdag til søndag frem til og med den 22. oktober.


2. Fejring i Allinge og Rønne

2021 markerer 75-året for Bornholms befrielse, men da Danmark stadig var underlagt coronarestriktioner blev det ikke til den helt store folkefest 5. maj, som er datoen for, hvornår de sidste sovjetiske tropper forlod Bornholm. Det bliver det rådet bod på nu med to koncerter og fællessangsarrangementer. Det er arrangeret af Bornholm Frit, og arrangementet i Rønne finder sted lørdag.

Arrangøreren fortæller, at der er tale om et bredt musikalsk repertoire af gamle kendte sange fra tiden omkring og efter besættelsen, men præsenterer også nyere populære hits, som helt nyskrevne sange der understøtter frihedstemaet, håb og fællesskab.


3. Klap en ko på landet

Efter et års pause er landbruget tilbage med den årlige charmeoffensiv, Åbent Landbrug, som i år finder sted søndag den 19. september. Her kan besøgende komme ud og opleve, hvordan det er at være ko eller gris på én af øens landbrug. Blandt andet kan man besøge årets malkeproducent Simon Holm på Borndal i Aarsballe. Skulle man have lyst til at se på store og små grissebasser, kan man gøre det hos Jens Brandt på Lundegård i Svaneke og Tommy Westh Pedersen på Kirkelunde i Nyker. Søndag holder de begge en rundvisning, men der er kun plads til 20-25 deltagere pr. rundvisning, så det er først til mølle.

Man kan læse mere om arrangementerne og tilmelde sig på www.aabentlandbrug.dk


4. Drej ler i Rønne

Har du lyst til at mærke vådt ler mellem dine hænder og mærke, hvordan det tager form til en lille skål eller måske en lysestage? Så kan du overveje at besøge DREJEworkshoppen på Hejfabrik i Rønne. Her kan du få kyndig vejledning af keramiker Rikke Wulff i de to timer, workshoppen varer. Hvis du hellere vil lære at dekorere keramik, så holder hejfabrik også en DEKOworkshop, hvor du kan få lov til at eksperimentere med glassurer.

Begge workshops foregår lørdag på Rabækkevej 1 i Rønne. Se mere på hejfabrik.dk


5. Veteranpløjning

I forbindelse med Åbent Landbrug holdes der også veteranpløjning på Borndal på Søndre Lyngvej 26.

Veteranpløjning er en konkurrence om, hvem der kan pløje mest lige, men deltagerne må kun anvende gamle veterantraktorer med tofurede plove.

Arrangementet er gratis, og alle er velkommen.