Glæde i folkekirken – fællessang vender tilbage

Glæde i folkekirken – fællessang vender tilbage
Folkekirken og andre trossamfund vender stort set tilbage til de retningslinjer, der var gældende før jul. Arkivfoto: Allan Rieck
| 20. APR 2021 • 08:18
Henrik Nielsen
Journalist

20. APR 2021 • 08:18

KIRKE

Biskop Peter Skov-Jakobsen er en glad mand. Efter et sektorpartnerskabsmøde i Kirkeministeriets regi mandag kan folkekirken og andre trossamfund igen mødes under mere normal vilkår end dem, der har været gældende i de seneste måneder.

– Blandt andet har regeringen lempet arealkravene under gudstjenester og kirkelige handlinger, og vi kan igen synge sammen under gudstjenester og kirkelige handlinger, fortæller han på Københavns Stifts hjemmeside.

I selve genåbningsaftalen stod der, at "der er enighed om, at anbefalingerne om, at indendørs gudstjenester og kirkelig handlinger højst varer 30 minutter og gennemføres uden fællessang, lempes".

Ideen med sektorpartnerskabsmødet var netop at finde ud af, hvad det mere konkret skulle betyde.

Det er endt med, at der ikke længere er tidsbegrænsninger på 30 minutter for gudstjenester eller andre kirkelige handlinger. Salmebøgerne kan også komme i brug igen, da anbefalingen om ikke at have fællessang også er væk.

En lempelse af arealkravet betyder, at der bliver plads til flere i kirken. Når man sidder ned, er det nye arealkrav to kvadratmeter per person, og hvis man står op, er det fire kvadratmeter.

Endelig skal kirkegængerne ikke længere holde to meters afstand til sidemanden, medmindre der skal synges. Ellers er en meters afstand nok.

Til konfirmandundervisning bliver det tilladt at mødes op til 25 personer.

Det fremgår af Fyens Stifts hjemmeside.

Retningslinjerne er gældende for folkekirken og andre trossamfund.