Genbrugsbutik bestormet af kunder på åbningsdagen

Genbrugsbutik bestormet af kunder på åbningsdagen
Peter Clausen og Dorte Vigel fra SIKs loppeudvalg glæder sig over en fantastisk åbningsdag i foreningens nye genbrugsbutik KlasSIK Loppen i Svaneke. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 29. MAR 2021 • 12:14
| ABONNENT
29. MAR 2021 • 12:14

ÅBNING

At dømme efter travlheden på åbningsdagen, så får de frivillige, der har meldt sig på vagtlisten til SIKs nye genbrugsbutik i malermester Rasmussens gamle værksted, en hektisk sommer.

Genbrugsbutikken KlasSIK Loppen åbnede lørdag klokken 11, og da den lukkede igen fire timer senere vurderede Dorte Vigel fra loppeudvalget, at der havde været mindst 300 mennesker inde og kigge.

– Det er gået over al forventning. Vi måtte faktisk bede folk om at vente udenfor, for vi må ikke have mere end fire kunder inde ad gangen, siger Dorte Vigel.


Foto: Jens-Erik Larsen


Slut med loppemarked

Omsætningen fra genbrugsbutikken i Stengade investeres direkte i idrætsforeningens aktiviteter. Derfor skaber den store interesse både glæde og overraskelse.

– Jeg tror, vi har omsat for 10.000 kroner i dag. Det kan blive mange penge hen over sommeren, lyder det fra Dorte Vigel og Peter Clausen.

Peter Clausen, formand for SIKs fodboldforening, sidder også i loppeudvalget. Han forventer at idrætsforeningens årlige loppemarked på sigt sluses ud til fordel for butikken i Stengade.

– Vi blev nødt til at aflyse loppemarkedet sidste år, og det gør vi sandsynligvis også i år. Jeg tror ikke meget på, at der kan være 2.000 mennesker samlet i Svaneke til sommer. Det er bedre med en fast butik, der kan holde åbent hele sommeren, siger han.

Indtil videre holder KlasSIK Loppen åbent torsdag og fredag fra 14 til 17 og lørdag fra 11 og 15.