Gave på 50.000 kroner til badeklub
Svaneke Badeklub åbnede delvist i juni og får nu et tilskud til at kunne gøre saunaen helt færdig. Foto: Jens-Erik Larsen

1. SEP 2020 • 09:53 • AF ELISABETH-KROGH • GRATIS

Gave på 50.000 kroner til badeklub

FRITID

Sydbank-fonden har givet 50.000 kroner til Svaneke Badeklub. Pengene kan nu være med til at sikre, at klubben kan færdiggøre sine faciliteter.

– Det er vi meget glade for. Det er nok ingen hemmelighed, at vores klub ikke rigtig er helt i gang endnu, da vi har haft mange udfordringer med at få det sidste på plads, fortæller formand for Svaneke Badeklub, Lars Randorff Nørgaard.

– Vi har nu over 150 betalende medlemmer, som går og glæder sig til at komme ind i varmen, og det vil denne donation i høj grad hjælpe til med.

Badeklubben løb ind i den uforudsete forhindring, at saunabygningen ikke som forventet kunne forsynes med strøm fra havnen, da der ikke er strøm på havnen med den power, som saunaen har brug for. I stedet er badeklubben nødt til at betale for at få gravet et elkabel tværs over vejen til Havnebakken for at få strøm.

Saunaen blev dog delvis indviet i juni, og mange medlemmer har allerede fundet deres faste badetid og badevenner, fortæller klubbens formand.

Svaneke Badeklub går i øvrigt med spændende planer om at arrangere Vinterbadefestival sammen med de øvrige badeklubber på Bornholm og vil på den måde være med til at åbne endnu mere for turister i ydersæsonen.

Sydbanks filialdirektør på Bornholm, Nikolaj Nexø Grønnegaard, glæder sig over, at man med donationen, bakker op om lokale initiativer, og at Svaneke Badeklub med midlerne kan gøre saunaen færdig, så medlemmerne kan gøre fuld brug af faciliteterne, skriver banken i en pressemeddelelse.

Pengene overrækkes onsdag af filialdirektør Nicolai Grønnegaard fra Sydbank Bornholm.

Saunaen i Svaneke er ikke kun en sauna, men et helt badested midt i byen med et stort trædæk med adgang til både klipperne og vandet, et refleksionsrum, badetrappe ud i havet og omklædningsrum til både damer og herrer. I det tilhørende refleksionsrum kan medlemmerne mødes over en kop te efter endt badetur.

Badestedet ligger mellem de to dækværker yderst på havnen i den sydlige ende af Svaneke Havn.

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.