Frie Grønne på Folkemødet: Det går godt med integrationen
Publikum sidder klar ved hovedscenen. Foto: Berit Hvassum

| GRATIS
17. JUN 2021 • 11:02
Af: /ritzau/ og Henrik Nielsen

Frie Grønne på Folkemødet: Det går godt med integrationen

FOLKEMØDET

– Førstegenerationsdanskerne tjener det samme, betaler lige så meget i skat, og de har det samme karaktergennemsnit i folkeskolen som resten af danskerne.

Sådan lyder det fra politisk leder i Frie Grønne Sikandar Siddique i sin tale på Folkemødet på Bornholm.

Han henviser til en ny analyse fra tænketanken Kraka, som viser, at ni ud af ti indvandrere på nogle områder bidrager lige så meget til samfundet som etniske danskere.

Og det har været tendensen længe, fortsætter han.

– Det er bare som om, at det store flertal af politikerne ikke rigtig har opdaget det. Eller ikke rigtig vil opdage det, siger han.

Han mener, at den politiske debat ofte fokuserer på, at det aldrig er gået værre med integrationen.

– Det lyder alt for ofte, som om vi alle sammen er på kontanthjælp, eller når det bliver allerværst, som om vi er gang med at planlægge et eller andet vanvittigt terrorangreb.

– Og det er slet, slet ikke retvisende. Faktisk er førstegenerationsdanskere cirka lige så bidragende til samfundet som de nordjyder, der bor i statsministerens valgkreds, siger han om indvandrerne.

I sin tale nævner han også den nu afdøde tidligere statsminister Poul Schlüter (K) og den udlændingelov, som han var med til at gennemføre i 1983.

En lov, som cementerede Danmark som et humanistisk foregangsland, mener Sikandar Siddique.

– Tænk, hvor langt væk vi er kommet fra det i dag, hvor vi skiller familier ad og sender flygtninge tilbage til den bombende diktator, som de er flygtet fra, siger Siddique med henvisning til at hjemsende syrere.

Frie Grønne blev stiftet i september 2020 af Sikandar Siddique, Uffe Elbæk og Niko Grünfeld. De tre politikere er alle tidligere medlemmer af Alternativet.

Partiet har indsamlet en fjerdedel af det nødvendige antal vælgererklæringer for at blive opstillingsberettiget.Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Indryk rubrikannonce

Flere nyheder