Forsvarsmuseets leder bortvist med øjeblikkelig virkning
Foto: Nanna Krogh

| GRATIS
29. OKT 2020 • 08:27
Af: tommy-kaas

Forsvarsmuseets leder bortvist med øjeblikkelig virkning

OPDATERET: En enstemmig bestyrelse for Kastellets Venner Bornholm, støtteforeningen bag Bornholms Forsvarsmuseum, har med øjeblikkelig virkning besluttet at bortvise den daglige leder af forsvarsmuseet, Klaus Linnert.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Det har ikke været muligt at få en uddybning af bestyrelsens bevæggrunde for bortvisningen, idet formanden for Kastellets Venner, Jens P. Christofferson, ikke besvarer opkald fra Bornholms Tidende, men et andet bestyrelsesmedlem; museumsinspektør på Bornholms Museum, Jakob Seerup oplyser, at bestyrelsen i foreningen Kastellets Venner ikke har yderligere kommentarer til pressemeddelelsen.

– Politiet har bedt os om ikke at udtale os, så længe der foregår en efterforskning, og den henstilling følger vi, siger Jakob Seerup til Bornholms Tidende.

I pressemeddelelsen fortæller bestyrelsen, at "den alvorlige sag om våbentyveriet har rystet bestyrelsen, og det har kostet museets frivillige mange arbejdstimer for at øge sikkerheden og bistå politiet i at afdække hændelsesforløbet og omfanget".

Sagen kom frem, da Bornholms Tidende i sidste uge kunne afsløre, at forsvarsmuseet ikke kunne redegøre for, hvor 12 til 14 våben befandt sig – nogle funktionsdygtige og muligvis med skarp ammunition.

– Tyveriet er en sag, som vi tager meget alvorligt. På baggrund af hændelsesforløbet og interne undersøgelser må vi erkende, at museumslederen ikke er og kan ikke være en del af løsningen for museet, siger formanden for Kastellets Venner Bornholm, Jens P. Christoffersson, ifølge pressemeddelelsen.

Bestyrelsen for Kastellets Venner Bornholm vil benytte vintersæsonen til at øge sikkerheden og til at søge efter en ny museumsleder, oplyses det.

Linnert: Ikke enig

Klaus Linnert selv har en kort kommentar til sin bortvisning:

– Jeg er selvfølgelig ikke enig i bestyrelsens beslutning og begrundelse, og jeg har overgivet sagen til min fagforening. Jeg afventer en udmelding fra dem inden jeg vil udtale mig yderligere, siger han til Bornholms Tidende.

Flere nyheder