Forslag fra Aakirkeby: Kip med flaget for bombeofrene
Vi skal "kippe" med dannebrog torsdag og fredag, foreslår Ivar Koefoed-Nielsen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

5. MAJ 2020 • 21:03 • AF HOLGER-LARSEN • GRATIS

Forslag fra Aakirkeby: Kip med flaget for bombeofrene

1945

Lad os kippe med flaget for at ære de bornholmere, der blev ofre for de sovjetiske luftangreb den 7. og 8. maj 1945. Forslaget kommer fra Ivar Koefoed-Nielsen i Aakirkeby.

– Jeg sejlede i ØK som styrmand fra 1970 til 1989. Når vi mødte et andet kompagniskib eller et andet skib, som vi gerne ville vise respekt for, hev vi flaget ned på halv stang og ventede på, at det andet skib svarede på tilsvarende måde, hvorefter vi hejste flaget til tops igen. Så havde man hilst på hinanden, fortæller han.

Ivar Koefoed-Nielsen forestiller sig, at man kunne gøre noget lignende på Bornholm de to årsdage for bombardementerne af Nexø og Rønne.

Vi hejser dannebrog de to dage, men på et givet tidspunkt tager vi flaget ned på halv stang i et halvt minut i respekt for de menneskeliv, der gik tabt i 1945, hvorefter flaget igen går til tops.

Ivar Koefoed-Nielsen foreslår, at det tidspunkt kan fastsættes til klokken 12.15 de to dage – torsdag den 7. og fredag den 8. maj.

Ivar Koefoed-Nielsen oplyser, at forslaget om kl. 12.15 kommer fra Nexø Museums guide Niels Aakjær, som han har kontaktet om ideen. 12.15 er tidspunktet for den første af tre angrebsbølger på Nexø den 7. maj, hvorefter det første angreb på Rønne kom en halv time senere.

10 danskere blev dræbt og 35 såret ved den første dags angreb, mens det gik langt hårdere ud over tyske soldater og flygtninge.

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.