Forpagter søges: Har du en fornuftig forretningsplan? Så har vi netværket
Der arbejdes allerede med permakultur på Bornholm. Nu søger det nystiftede aktieselskab Økojord Bornholm A/S en forpagter til selskabets første jordbrug. Arkivfoto: Berit Hvassum

18. FEB 2021 • 15:46 • AF ANETTE VESTERGAARD • GRATIS

Forpagter søges: Har du en fornuftig forretningsplan? Så har vi netværket

JORDBRUG

Det nystiftede aktieselskab Bornholms Økojord A/S, der fortrinsvis ejes af lokale investorer, drømmer om at øge andelen af økologiske fødevarer på Bornholm.

Selskabet er derfor gået på jagt efter en eller flere forpagtere, der vil være med til at gøre bornholmske fødevarer økologiske og bæredygtige. Bornholms Økojord A/S tilbyder en ejendom i størrelsen tre til 15 hektar, som købes efter aftale med forpagteren.

"Vi vil nemlig først købe en ejendom, når vi kender forpagterens ønsker, for at få det bedst mulige match", hedder det i opslaget, som kan ses i sin fulde længde på Økobornholms hjemmeside.

Erfaring kræves

Bornholms Økojord A/S er på udkik efter en person, som er uddannet inden for landbrug eller gartneri, eller har tilsvarende arbejdserfaring, og som er interesseret i økologiske dyrkningsmetoder, permakultur, regenerativt landbrug og skovlandbrug.

Den nye forpagter skal også have flair for tal. Ansøgere skal præsentere en forretningsplan for drift og afsætning, der hænger fornuftigt sammen.

Til gengæld får den nye jordbruger et fuldt fungerende netværk forærende ved ankomsten i form af Foreningen Øko Bornholms 100 medlemmer, hvoraf flere er øko-producenter.

Kontrakten er femårig med mulighed for forlængelse.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.