Formanden tager en tørn til
Richardt Vang-Olsen er genvalgt som formand for Hasle-Egnens Lokalhistorie & Filmværksted. Arkivfoto: Allan Rieck

LOKALSAMFUND | HASLE | GRATIS
23. JUN 2021 • 14:11
Holger Larsen
Journalist

Formanden tager en tørn til

– Det har været et magert år. Vi har haft lukket i arkivet det meste af tiden, og vores arrangementer er blevet aflyst, siger Richardt Vang-Olsen, formand for Hasle-Egnens Lokalhistorie & Filmværksted.

Richardt Vang-Olsen har været formand i 15 år, og han blev genvalgt for yderligere en periode, da foreningen forleden holdt generalforsamling. Her blev også sekretær Annie Ipsen genvalgt.

Men selv om der har været lukket i arkivet i Rådhuset, er der alligevel foregået en del på de indre linjer med blandt andet arkivering og registrering af nye arkivalier, og så kan interesserede efterhånden finde mange gode historier på foreningens hjemmeside, ligesom man er aktive på Facebook.

– Vi har fået en masse henvendelser på mail fra folk fra hele landet, der meget gerne vil have hjælp til at finde ud af de mærkeligste ting, siger Richardt Vang-Olsen.

Arkivet er genåbnet for nylig, men holder sommerferie i juli-august, inden man satser på i efteråret at få gennemført nogle af de arrangementer, man har været nødt til at udskyde.

Arkivet har tidligere bidraget med både film og udstillinger til kulturugen, men det bliver der ikke noget af i år, oplyser Richardt Vang-Olsen.

En særlig begivenhed bliver derimod foreningens 30 års fødselsdag i december, hvor man blandt håber at få stifterne med til at markere dagen.

Et stort plus for den lokalhistoriske forening er, at man trods coronaen har formået af holde et stort set uændret medlemstal på cirka 260, oplyser Richardt Vang-Olsen.Flere nyheder