Formand vil lave politik på fuld tid for at sikre Venstre borgmesterposten

Formand vil lave politik på fuld tid for at sikre Venstre borgmesterposten
Niels Plum går på efterløn, men corona gjorde hans første plan umulig. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 23. NOV 2020 • 11:11
Af:
jakob-marschner
| ABONNENT
23. NOV 2020 • 11:11
POLITIK

Modsat hvad han meldte ud på generalforsamlingen i marts, sigter Niels Plum mod alligevel ikke at gå af som formand for Venstre Bornholm ved den næste generalforsdamling i marts.

Hvis han til den tid bliver genvalgt, vil han tværtimod bruge al sin tid på at være Venstre-formand – med borgmesterposten ved valget om et år som det altoverskyggende mål.

– Hvis jeg bliver genvalgt som formand for Venstre Bornholm, bliver jeg formand på fuld tid næste år. I så fald vil jeg glæde mig til at kunne bruge al min energi på at køre Venstre frem til et godt valg og en borgmesterpost, fortæller Niels Plum.

Planen var ellers på flere måder en anden. Af sin oprindelige plan holder Plum kun fast ved, at han går på efterløn til nytår.

– Jeg besluttede for år tilbage, at jeg ville gå på efterløn, når jeg blev 63, og det blev jeg i august. Så skulle vi ellers have et liv og bruge tid på at køre lange ture med vores autocamper. Den har indtil nu mest været brugt som bosted, fordi jeg arbejdede i Roskilde, siger han.

Derfor meddelte Niels Plum ved forårets generalforsamling i Venstre Bornholm, at han ville tage et sidste år som formand. Nu stiller han sig i stedet til rådighed i endnu et år ved den næste generalforsamling, der efter planen finder sted i marts næste år. Det sker efter at han først havde planlagt at trække sig som formand allerede i år.

– Oprindeligt ville jeg være stoppet som formand i år. Her i foråret vidste jeg godt, at det ville være uheldigt, at jeg så ville gå lige i starten af et valgår. Men (gruppeformand, red.) Søren Schow ville bare gerne have, at jeg blev som formand endnu et år, fortæller Niels Plum.

Autocamper må blive hjemme

Planen var, at Plum og hans hustru næste år ville køre med autocamper rundt om Østersøen. Og komme til Tyskland, Polen, de baltiske lande, Sverige, Norge og Finland. Den plan gjorde corona umulig – og nu vil Niels Plum så gerne bruge tiden på noget andet.

– Derfor har jeg meddelt bestyrelsen, at jeg stiller mig til rådighed som formand også på den næste generalforsamling. Det kræver så også, at medlemmerne også gerne vil det, siger han.

Hvad vil du have tid til at gøre for Venstre nu, som du ikke havde før?

– Hvis jeg bliver genvalgt som formand, glæder mig til også at kunne blive mere aktiv i valgkampen. Den ligger altid midt i højsæsonen for min skolefotografering. Her skal vi have årsomsætningen hjem mellem august og november, så det har altid passet mig dårligt, at valgene ligger i november, siger Niels Plum.

– I så fald vil jeg påtage mig opgaven som kampagneleder og tage et større ansvar for hele vores kampagne. En kampagneleder har for eksempel opgaver med at sørge for vores torvemøder og andre arrangementer. Jeg har før været med i det arbejde, men jeg har aldrig stået med det fulde ansvar.