Forening vil lære blinde at skyde

Forening vil lære blinde at skyde
Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 15. APR 2021 • 05:55
Af:
Marie Hofman
| ABONNENT
15. APR 2021 • 05:55

FORENINGSLIV

Hos Østerlars Skytteforening ønsker man at oprette et nyt tilbud, der kan lære blinde, svagtseende og personer med andre synsforstyrrelser at skyde.

Et sådant tilbud findes nemlig ikke på Bornholm, fortæller formand Mikael Jørgensen. Man er derfor nu gået sammen med DGI Bornholm og Kommunikationscentret Bornholm for at etablere det i foreningen.

– Der har tidligere været tilbud om blindeskydning på en nu nedlagt skole i Rønne, og i dag mangler tilbuddet – og generelt tilbud for synshæmmede – på Bornholm. Så da DGI Bornholm henvendte sig til mig, kunne jeg ikke sige nej, fortæller Mikael Jørgensen.

Helt konkret vil skydningen foregå med såkaldt elektronskydningsudstyr, hvor en skarp hyletone vil lyde, jo tættere man er er på at ramme målet. Skydningen vil foregå på en 10 meter lang indendørsbane, hvor det tager cirka 40 minutter for én skytte at gennemføre en runde. Man ønsker derfor at anskaffe tre maskiner til tilbuddet, samt tre luftrifler. Projektet koster godt 100.000 kroner, og man har derfor ansøgt Folkeoplysningsudvalget hos Bornholms Regionskommune om et beløb på 20.600 kroner. Skytteforeningen har i forvejen rejst 10.000 kroner fra Dansk Blindesamfund og afventer nu svar fra en række andre ansøgninger. Går alt efter planen, vil man kunne etablere tilbuddet ved udgangen af september i år, oplyser Mikael Jørgensen.

Social rummelig forening

Østerlars Skytteforening kører i forvejen projektet FOKUS, der i samarbejde med heldagsskolen Kildebakken tilbyder et 14 dages langt skydeforløb for børn med blandt andet ADHD og autisme.

Et tilbud som blindeskydning ligger derfor også i tråd med foreningens mål som en social rummelig forening, fortæller Mikael Jørgensen.

- Vi vil gerne rumme alle, og vi tror, at tilbuddet kan komme en særlig gruppe til gode med et nyt socialt fællesskab, der kan forebygge isolation og styrke mental trivsel.

Tilbuddet planlægges til at foregå torsdage fra klokken 16 til 18 og vil udbydes til synshæmmede personer på hele Bornholm i alderen 10-60 plus. Prisen er 20 kroner pr. gang plus medlemsskabskontingent.