Forening er fortørnet over udvalg: 'Det fjerner den sidste rest af selvbestemmelse'
Birger Rasmussen kritiserer foreslåede besparelser på ældreområdet. Arkivfoto: Berit Hvassum

3. JUN 2021 • 08:24 • AF HOLGER LARSEN • GRATIS

Forening er fortørnet over udvalg: 'Det fjerner den sidste rest af selvbestemmelse'

ÆLDRE

– Ældre Sagen Bornholm er ikke blot forundret, men direkte fortørnet over, at et flertal i social- og sundhedsudvalget støtter de besparelsesforslag, der nu indstilles til videre behandling i kommunalbestyrelsen.

Det skriver Ældre Sagen Bornholms formand, Birger Rasmussen, i en pressemeddelelse, efter at social- og sundhedsudvalget i mandags behandlede spareforslag på udvalgets område. Her blev udvalgets beslutning:

"Godkendt. René Danielsson kan ikke medvirke til at sende forslaget videre, da han finder det uanstændigt overfor borgere og medarbejdere, når udvalget endnu engang står til at lave store overskud på driften."

Skal spare 16,6 millioner kroner

Økonomi-, erhvervs- og planudvalget har tidligere på foråret fastlagt en spareramme på 40 millioner kroner, hvorefter det er fagudvalgenes opgave at prioritere spareforslagene, som politikerne kan vælge imellem, når det endelig budget lægges til efteråret.

På social-og sundhedsudvalgets område har opgaven været at finde spareforslag på 16,6 millioner kroner, og forslagene falder ikke i god jord hos Ældre Sagen:

– Afskaffelsen af klippekortsordningen på ældreområdet fjerner den sidste rest af selvbestemmelse i en ellers totalt skemalagt hverdag. Denne fjernelse er med til at bortskaffe den sidste oplevelse af selvbestemmelse og dermed et værdigt liv for vore ældre borgere, skriver Birger Rasmussen og fortsætter:

– Ligeledes noterer vi os, at puljen til aktiviteter og ledsagelse til for eksempel lægebesøg med videre fjernes. På lige fod med klippekortsordningen rammer det specielt de ældre, der ikke har familie eller netværk, der kan træde til.

En hån mod de ældre

Birger Rasmussen bemærker, at disse ordninger finansieres af en statstildelt pulje og finder det uacceptabelt, hvis man på Bornholm ikke bruger pengene til de oprindelige formål.

– Yderligere har vi konstateret, at regnskabet for ældreområdet i 2020 viste et overskud på 22 millioner, heraf fjerner man nu 10 millioner, som lægges i kommunekassen. Alt i alt opfattes det som en hån mod de ældre, som har behov for ekstra opmærksomhed, skriver Birger Rasmussen, der mener, at de foreslåede besparelser ikke harmonerer med kommunens ældre- og værdighedspolitik.Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.