Fonde går sammen om særlig støtteordning: Hjælp til forenings- og kulturlivet
En række foreninger og kulturinstitutioner oplever i år en kritisk nedgang i indtægtsgivende aktiviteter på grund af coronavirus. For eksempel har Viking Atletik måttet aflyse Etape Bornholm. Arkivfoto: Allan Rieck

4. JUL 2020 • 07:28 • AF HENRIK-NIELSEN • GRATIS

Fonde går sammen om særlig støtteordning: Hjælp til forenings- og kulturlivet

ØKONOMI

Tre fonde er gået sammen om en økonomisk håndsrækning til det lokale forenings- og kulturliv. Brødrene E., S. & A. Larsens Legat, Bornholms Brand og Sparekassen Bornholms Fond har samlet afsat halvanden millioner kroner til formålet, fremgår det af en pressemeddelelse.

Baggrunden for den særlige støtteordning er, at en række foreninger og kulturinstitutioner i år oplever en kritisk nedgang i indtægtsgivende aktiviteter på grund af coronavirus. Den fælles ordning fra de tre almennyttige fonde gør det muligt for de kriseramte foreninger og institutioner inden for idræt og kultur at ansøge om delvis kompensation for tabte indtægter.

Kommunalt ejede og statsejede kulturinstitutioner kan ikke komme i betragtning til støtte fra ordningen. Det samme gælder ansøgere, der har præg af privat og kommerciel virksomhed,

Fondene har fastsat ansøgningsfristen til 1. september. Ansøgningen skal indgives til en af fondene, og afgørelse om støtte forventes meddelt senest 1. oktober.

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.