Folkemødet melder klar til start: 13.000 har købt billet
Folkemødet er i år inddelt i fire sektioner a, b, c og d, der i alt rummer 11 scener. Foto: Berit Hvassum

| GRATIS
16. JUN 2021 • 16:08
Af: Marie Hofman

Folkemødet melder klar til start: 13.000 har købt billet

FOLKEMØDET

Onsdag blev der fra holdet af frivillige og aktører bag Folkemødet lagt sidste hånd på opsætningen af dette års demokratifestival.

I den sidste slutspurt frem mod Folkemødets åbning torsdag morgen klokken ni gjaldt, at man nu skulle have klargjort scenerne med at få de sidste siddepladser og pyntet scenerne med blomster.

– Vi kommer nok til at arbejde hele natten, men vi skal nok nå det. Vi glæder os til at åbne, og vi forventer en masse engagerede og spændte gæster, der nu har ventet i to år på et folkemøde, lyder det fra Camilla Laudrup, direktør for Folkemødet. Ved dette års coronatilpassede folkemøde gælder blandt andet, at scenerne er indhegnet i fire sektioner omkring Danchells Anlæg og Cirkuspladen.

Her har deltagere i år skulle booke billet til de enkelte scener, som skal ombyttes til armbånd inden indgang til festivalpladsen.

Man kan derfor også i år sætte et tal på cirka hvor mange mennesker, der vil komme til Allinge i de kommende dage.

– Vi kan se, at 13.000 har købt billet som det ser ud lige nu. Og det glæder os, at se så mange har valgt at tage til Folkemødet og Allinge i år – trods omstændighederne, siger Camilla Laudrup, der tilføjer, at der dog stadig er ledige billetter, og at man derfor forventer at se flere bookinger henover folkemødedagene.

Spændte på digitale gæster

Som noget nyt i år vil en stor del af Folkemødets debatter også blive streamet i et digitalt spor på Folkemødets hjemmeside.

Det er dermed også tilgængeligt for borgere rundt omkring i landet at deltage i Folkemødet hjemme fra skærmen.

Hvor mange der helt præcist vil gøre brug af den løsning, har Folkemødet ingen forudsætning for at vide på forhånd, fortæller Camilla Laudrup, men hun understreger, at mulighederne for at tilgå festivalen digitalt er gode.

– Vi er meget spændte på at se, hvor mange der vil følge med digitalt. Udover Folkemødets egen streamingkanal ved vi også, at TV2 NEWS kommer til at dække Folkemødet markant ved at streame alle partiledertaler og Folkemødets åbning- og afslutning. Så der er mange seere, der kan få glæde af en stor del af Folkemødet, fortæller Camilla Laudrup.


Folkemødets traditionelle hovedscene på Cirkuspladsen, der i år er iklædt en trækonstruktion, så den passer til Domen ved siden af. Foto: Berit Hvassum

Kom i god tid til billetombytning

Direktøren, der sammen med det store hold frivillige og ansatte har knoklet de sidste mange måneder, glæder sig til at løfte sløret for Folkemødet 2021.

Og selvom forholdene i årets coronaudgave er anderledes end normalen, oplever hun en stor positiv opbakning fra gæsterne.

– Folk er positive omkring, at der i hvert fald kommer et folkemøde i år, selvom det bliver en smule anderledes med adgangskrav og billetombytning, siger Camilla Laudrup.

Billetkontoret, hvor man skal bytte sin adgangsbillet til et armbånd, åbnede op allerede onsdag eftermiddag, og vil samtidig være åben alle dage under Folkemødet.

Fra foreningens side forventer man dog, at se mange gæster allerede fra morgenstunden torsdag, hvor billetkontoret vil åbne allerede klokken syv.

Det er derfor direktørens opfordring, at gæster kommer tidligt, for at ombytte deres billet.

– Det er nyt for os, og det er nyt for publikum, at man i år skal bruge billet. Så vi opfordrer folk til det er at komme i rigtig god tid for at ombytte deres billet, fordi vi ved, at der kommer run på fra morgenstunden, siger Camilla Laudrup.Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Indryk rubrikannonce

Flere nyheder