Folkemødet får mega aktuelt hovedtema
Folkemødet. Arkivfoto: Berit Hvassum

25. FEB 2021 • 12:59 • AF LISBET HOLST • GRATIS

Folkemødet får mega aktuelt hovedtema

FOLKEMØDET

Hvordan genstarter vi samfundet og hvordan kommer vi i det hele taget kommer videre efter corona-pandemien og massive nedlukninger?

Det er hovedtemaet på Folkemødet 2021, der under overskriften "Ideernes Folkemøde" sætter fokus på de bedste ideer til, hvordan vi genstarter vores samfund efter corona. Det forklarer direktør i Foreningen Folkemødet, Camilla Laudrup i en pressemeddelelse fra Foreningen Folkemødet.

– Folkemødet opfordrer i år vores mange debatarrangører til at give plads til nye ideer. Vi har brug for at inspirere hinanden på tværs af sektorer, organisationer og politiske skel til at finde frem til de bedste ideer til, hvordan vi genstarter vores samfund efter coronaen. Hvordan kan vi inspirere hinanden og dele de bedste ideer til at genstarte vores kulturliv, åndsliv, erhvervsliv og ikke mindst vores demokratiske engagement efter et år med corona-bobler, siger Camilla Laudrup i pressemeddelelsen.

En hovedscene og et antal tema-scener indenfor et indhegnet folkemødeområde vil være kerne i Folkemødet 2021. Desuden udvider Folkemødet i år med et digitalt program og åbner op for live-streamede debatevents på Folkemødets første dag.

For at sikre at alle kan være med til Folkemødet samt for at afprøve digitale demokratidebatter, udvider foreningen med et digitalt program.

– Via digitale events kan alle være med, også selv om vi ikke må samles, som vi plejer i Allinge. Her kan man som gæst følge med og engagere sig i dialogen. Og som arrangør kan man sætte ønskede emner til debat. Samtidig har Folkemødets arrangører mulighed for at deltage med digitale events, når vi torsdag den 17. juni åbner op for live-streamede events fra hele landet. I det digitale program sætter vi fokus på dialogen og interaktionen mellem mennesker, og vi ser frem til at afprøve og udvikle nye formater for demokratisk deltagelse, forklarer Vibe Klarup, formand for Foreningen Folkemødet.

Hver dag bydes der på tre særskilte programblokke. Der er plads til mellem 500 og 5.000 gæster per programblok afhængigt af myndighedernes restriktioner.

Foreningen Folkemødet forventer således, at der vil være færre deltagere i Allinge end tidligere år.

Publikum tilmelder sig på forhånd og kan tilmelde sig enten Folkemødets formiddags-, middags- eller aftenprogram. Billetbestilling åbner 15. april.

 


Folkemødet

Folkemødet 2021 afholdes den 17.-19. juni i Allinge og digitalt på folkemødet.dk.

Folkemødet følger de til enhver tid gældende myndighedsrestriktioner og anbefalinger.

Organisationer der ønsker at afholde events i forbindelse med Folkemødet, enten fysisk i Allinge eller digitalt, kan ansøge via Folkemødets Selvbetjening på folkemødet.dk frem til den 17. marts. Senere bedes arrangører om at beskrive deres events mere detaljeret i forbindelse med eventtilmelding.

Den 15. april offentliggøres det fysiske arrangement i Allinge, herunder antallet af scener og tilladte gæster indenfor et indhegnet festivalområde. Herunder også muligheden for at afholde aktiviteter med publikum på private eventsteder udenfor det indhegnede område.

Aktiviteterne i Allinge deles op i tre daglige programblokke, hvor gæster kan deltage i én programblok per dag. Programblokkene afholdes fra kl. 9-12, 13-16 og 17-20. Som udgangspunkt foregår alle aktiviteter for siddende gæster med faste pladser. Det kræver billet at deltage. Billetbestilling åbner den 15. april.

Mange aktiviteter i Allinge live-streames og TV2 News, DR og TV2/Bornholm gør klar til at dække Folkemødet.

Torsdag den 17. juni kan alle deltage med digitale, live-streamede events fra hele landet.

Før Folkemødet afholder foreningen regionale folkehøringer, hvor man indsamler ideer til, hvordan den demokratiske samtale kan genstartes efter et år med corona-bobler og ekkokamre. Folkehøringerne bliver til i samarbejde med Frirummet, Dansk Folkeoplysnings Samråd, Danmarks Biblioteksforening og Folkehøjskolernes Forening i Danmark
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.