10 procent af arbejdspladserne på Bornholm ligger i fødevareklyngen. Det oplyser Landbrug og Fødevarer i en pressemeddelelse.
Landbrugets hovedorganisation har lavet en landsdækkende undersøgelse, der tager udgangspunkt i tal fra 2019. Her tegnede fødevareklyngen sig for 10,1 procent af den samlede beskæftigelse i de danske yderområder og det giver et temmelig præcist billede af situationen på Bornholm, hvor hver tiende arbejdsplads ifølge Landbrug og Fødevarer er direkte eller indirekte knyttet til fødevareproduktion.
Ifølge data fra RAS (Registerbaseret Arbejdsstyrkestatistik, red.) repræsenterede fødevareklyngen i 2019 cirka 1.755 arbejdspladser ud af Bornholms Regionskommunes i alt 17.619 arbejdspladser. Det svarer til ti procent af arbejdsstyrken og placerer Bornholm som fjerdesidst ud af de 16 yderkommuner. Lemvig i Vestjylland kommer ind på en førsteplads med 1.607 fødevarerelaterede arbejdspladser, svarende til en andel på 17,1 procent af det samlede antal arbejdspladser i kommunen.