Flere henvendelser om aggressive hunde får politiet til at reagere

NOTITS | ABONNENT | 28. APR 2022 • 07:36
Af:
Anders Liljeroth
NOTITS | ABONNENT
28. APR 2022 • 07:36

Flere henvendelser om hunde, der strejfer rundt, og hunde der har virket aggressive og har bidt, gør nu, at Bornholms Politi minder hundeejere om deres ansvar. Og især at hunde som udgangspunkt altid skal være i snor i naturen.

 

Kalenderen viser forår, og solen lokker mange mennesker til gåture på stranden og i naturen. I den forbindelse minder politiet om, at fra den 1. april, til og med den 30. september, skal hunde være i snor på stranden, og det gælder også i tilfælde hvor hundeejeren har fuldstændig kontrol over hunden og kan kalde den til sig. Derfor opfordres alle hundeejere til at huske at få snoren på. Det skriver Bornholms Politi på Facebook.

Det gælder dog ikke kun på stranden, at der er regler for, om hunde skal være i snor eller ej.

– I naturen skal hunde som udgangspunkt altid være i snor, og det er blandt andet for at tage hensyn til naturens vilde dyr og de mennesker, der går en tur, oplyser politiet.

Der er også steder, hvor man gerne må have sin hund løs, men her kræves det ifølge loven, at man har fuldt herredømme over den, og har man ikke det, skal hunden føres i snor.

Aggressive hunde der strejfer rundt

Bornholms Politi oplyser, at de på det seneste har modtaget en del henvendelser, hvor borgere oplever at få uventet besøg i haven af fremmede hunde eller oplever, at hunde strejfer rundt på gaden.

– Desværre er der også enkelte borgere, der har oplevet, at hunde har virket aggressive og endda bidt, lyder det fra ordensmagten.

Derfor gør Bornholms Politi nu opmærksom på, at man som hundeejer har et ansvar for sin hund.

– Det er blandt andet hundeejerens ansvar at sørge for, at hunden ikke skader andre dyr og mennesker. Hvis man som hundeejer ikke har styr på sin hund, kan man blive sigtet for overtrædelse af hundeloven.

Herudover minder politiet om, at det også er en overtrædelse af hundeloven, hvis en hund, der er over fire måneder gammel, ikke bærer halsbånd med navn og kontaktoplysninger på ejeren.