Flere forestillinger var solgt: 'Bornholmerne' udskydes med et år – igen
Morten Hauch-Fausbøll spiller rollen som den distræte seniorforsker, der ved alt, hvad der er værd at vide om bornholmerne. Foto: Kim Caspersen/Bornholms Teater

25. JAN 2021 • 15:17 • AF HOLGER LARSEN • GRATIS

Flere forestillinger var solgt: 'Bornholmerne' udskydes med et år – igen

KULTUR

Bornholms Teaters egenproducerede forestilling "Bornholmerne" skulle have haft premiere på Rønne Theater i marts 2020. Den blev udskudt til starten af februar 2021, og nu ser Bornholms Teater sig nødsaget til yderligere en udsættelse – til februar 2022.

Det oplyser teatret i en pressemeddelelse, og ligesom med den første udsættelse er det covid-19-restriktioner og forestillingens særlige karakter, der er årsag til beslutningen.

Forestillingen har form som et humoristisk foredrag med Morten Hauch-Fausbøll i rollen som den lidt distræte forsker, der en gang for alle ville fortælle historien om de ægte bornholmere. Bornholms Teater oplyser, at det tema har vist sig at være meget populært. Teatret har solgt adskillige forestillinger til foreninger og organisationer på Bornholm. De må nu vente et år sammen med resten af de publikummer, der havde booket billet.

– Det er rigtigt ærgerligt, at vi må udskyde "Bornholmerne" igen, men som covidsituationen er, tør vi ikke satse på at gennemføre den. Især fordi forestillingen har interaktive elementer, hvor publikum kommer tæt på og skal flytte sig rundt mellem hinanden og skuespilleren. Det mener vi ikke er forsvarligt, som forholdene er nu. Til gengæld får publikum så et helt år mere til at glæde sig til forestillingen, da vi programsætter den igen på samme tidspunkt i 2022, så den går bestemt ikke "til spilde", siger teaterchef – og instruktør på forestillingen – Jens Svane Boutrup i pressemeddelelsen.

En lille chance

Da de nuværende restriktioner for kulturlivet indtil videre gælder til den 7. februar, er der en lille chance for, at teatrene kan åbne for aktiviteter igen i løbet af februar og marts.

Bornholms Teater venter i givet fald at åbne dørene – men det bliver så med nogle andre og mindre eksperimenterende formater i form af for eksempel caféarrangementer med oplæsning eller lignende, bliver det oplyst.

Publikum, der har booket billetter til "Bornholmerne" via billetten.dk vil få betalingen refunderet direkte – andre kunder bedes henvende sig til teatrets billetsalg via mail.
Kærligheden bærer ikke nag
7. MAR 2021 • 10:14 • GRATIS

Kærligheden bærer ikke nag

Anholdt i Nexø
7. MAR 2021 • 09:29 • GRATIS

Anholdt i Nexø

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.