Festival gennemfører – og har det færdige program klar

Festival gennemfører – og har det færdige program klar
Fribytterdrømme er på programmet til årets udgave af Rising Festival. Pressefoto
| 7. MAJ 2021 • 08:29
Henrik Nielsen
Journalist

7. MAJ 2021 • 08:29

KULTUR

Musikfestivaler på stribe har aflyst, siden de seneste coronarestriktioner blev meldt ud. Det bliver ikke tilfældet for Rising Festival, der i begyndelsen af juni løber af stablen for fjerde gang. I stedet gennemfører den med et stærkt reduceret antal billetter, helt præcist 190 billetter i forsalg.

– Vi havde håbet på at kunne gennemføre med 500 publikummer til Rising Festival, men vi havde nok en fornemmelse af, hvor det bar hen og har sørget for at booke, så vi kunne gennemføre med de restriktioner, der var før jul, fortæller arrangør Kim Andersen i en pressemeddelelse.

Samtidig gør han opmærksom på, at festivalen har hele programmet klar. I løbet af festivalens to dage kan publikum blandt andet opleve Steppeulv-nominerede Joyce, Baby In Vain og Brimheim. Derudover er Fribytterdrømme, De Underjordiske, Rebecca Lou, Rigmor, Dør nr. 13 og Kaleiido er også på programmet.

Det bliver Musikhuzet i Rønne, der lægger lokaler til festivalen i år. Oprindeligt var det planen at lave to scener, så der også var en scene i udendørsområdet. I stedet er alle koncerter blevet lagt indenfor i den store sal.

– Vigtigst af alt er, at vi nu kan gennemføre dette års Rising Festival, og takket være vores sponsorer er det muligt at få det til at hænge sammen, siger Kim Andersen.

Publikum skal kunne fremvise en negativ test eller kunne dokumentere gennemført vaccination, skal sidde ned under koncerterne og bære mundbind, når de rejser sig.