FÆRGETRAFIK | BORNHOLM
13. OKT 2021 • 18:48

Færge ventede i Ystad

Express 1 ventede i ni minutter i Ystad for at få de forsinkede buspassagerer og bilister med ombord på afgangen klokken 18.30. Alle kom med, siger Jesper Maack fra Bornholmslinjen.

Forsinkelsen skyldtes fortrinsvis en stor Holocaust-konference, Malmø Forum, som har trukket gæster fra hele verden til Malmø tirsdag og onsdag. Blandt gæsterne var den franske præsident, Emmanuel Macron, Israels præsident, Isaac Herzog, USA’s udenrigsminister, Anthony Blinken, FN’s generalsekretær, António Guterres og præsident i EU-kommissionen, Ursula von der Leyen.

Øresundsbroens trafikinformation oplyser, at broen af sikkerhedsmæssige årsager vil være lukket i korte perioder, mens de prominente gæster eskorteres til lufthavnen i Kastrup her til aften.

Kombardo-bussen, som kører ombord på færgen i Ystad, var ifølge Jesper Maack fremme ved lejet cirka 18.35, og det samme gjaldt Bornholmerbussen, hvor de rejsende fik besked om at skynde sig ombord.

Flere bilister kom ombord i sidste sekund, fortæller et øjenvidne, og Jesper Maack har fra en bilist, der nu er med på færgen, fået oplyst at der var voldsomt politiopbud ved Malmø ved 17.30-tiden.

– Han sagde, at han aldrig havde set så mange politipatruljer, og samtidig var de i gang med at spærre tilkørselsvejene af. Han gættede på, at man var ved spærre af til en VIP-kortege, fortæller Jesper Maack.

Han forventer med at afgangen fra Ystad til Rønne 22.30 afgår planmæssigt.Flere nyheder