Fængslede brødre tiltales for drab i Nordskoven
Foto: Klaus Holsting

| GRATIS
13. NOV 2020 • 10:48
Af: mads-westermann

Fængslede brødre tiltales for drab i Nordskoven

RETSSAG

Bornholms Politi er blevet færdig med efterforskningen af drabet på den 28-årige Philip Mbuji Johansen i en bålhytte i Nordskoven ved Rønne natten til den 23. juni i år.

Her blev den 28-årige banket så eftertrykkeligt, at han efterfølgende døde af det, og to bornholmske brødre, der er fængslet for drabet, har erkendt, at det var dem, der stod bag den usædvanligt grove vold mod Philip Mbuji Johansen. Det gjorde de ifølge politiet blandt andet med granrafter, flasker, knytnæver, knivstik og et knæ mod offerets hals.

På baggrund af efterforskningen og de to sigtede brødres egen forklaring har Bornholms Politi nu besluttet at rejse tiltale for manddrab mod de to sigtede, og anklagemyndigheden mener dermed, at de to brødre burde have indset, at Philip Mbuji Johansen ville dø af volden. Brødrene har via deres advokater nægtet sig skyldige i drab men erkender sig skyldige i vold med døden til følge, som har en væsentligt lavere straframme.

Intet racismemotiv

Fordi de to fængslede brødre har haft et længerevarende venskab med den dræbte, mener anklagemyndigheden ikke, at der er grundlag for at påstå, at der er tale om hadkriminalitet, som har baggrund i den dræbtes etnicitet.

Straffesagen mod de to brødre er planlagt til at skulle behandles som en nævningesag ved Retten i Rønne den 30. november og den 1. december.

Og den forventes at blive et tilløbsstykke.

En lang række danske og udenlandske medier har allerede nu meldt deres ankomst, og det har på grund af den store mediebevågenhed og på grund af coronarestriktioner været nødvendigt at inddrage alle tre retssale i domhuset i Rønne.

Her skal selve retssagen foregå i domhusets store retssal på første sal, mens tilhørere og repræsentanter for pressen er henvist til at følge sagen på video fra domhuset to andre retssale.

At der er tale om en nævningesag betyder, at forsvarerne for de to sigtede brødre også skal være tre juridiske dommere og tre nævninge, som skal være med til at afgøre, om de to brødre er skyldige i drab, og hvilken straf de i givet fald skal idømmes.

Flere nyheder