Express 1 trækkes ud af sejlplanen i fire dage: Ekstraordinær reparation tvinger Povl Anker på søen

Express 1 trækkes ud af sejlplanen i fire dage: Ekstraordinær reparation tvinger Povl Anker på søen
Om ti dage trækkes Express 1 ud af sejlplanen mellem Rønne og Ystad. Arkivfoto: Allan Rieck
| 9. APR 2021 • 18:04
Jakob Nørmark
Journalist

9. APR 2021 • 18:04

TRANSPORT

Om ti dage trækker Bornholmslinjen Express 1 ud af drift, fordi der er opstået et akut behov for at reparere en defekt på hurtigfærgen. 

Den ekstraordinære vedligeholdelsesopgave er planlagt til at vare i fire dage, fra mandag den 19. april til torsdag den 22. april.

Hurtigfærgen Max overtager de tre første dobbeltture mellem Rønne og Ystad de pågældende dage, mens den konventionelle færge Povl Anker sættes ind på aftenoverfarten.

"Af den grund er den sidste dobbelttur fra Rønne sat til at afgå klokken 18.30 – sidste tur fra Ystad bliver klokken 21.45. Afgangene fra Rønne bliver fra Tysklandsvej," skriver Bornholmslinjen i en pressemeddelelse. 

Bedre plads til fragt

Det kringlede vogndæk på Max gør det nødvendigt at aktivere Povl Anker.

– Det er fragten, der gør, at vi sætter Povl Anker ind på sidste afgang. Det er aftalt med de store fragtkunder, at vi samler fragten der, fortæller PR- og kommunikationschef Jesper Maack til Tidende.dk.

Han ligger ikke ind med de præcise oplysninger om, hvilken type reparation Express 1 skal gennemgå. Passagerer med billet til aftenafgangene har modtaget sms'er, hvor det forklares, at rejsen ændres "pga. motor haveri", som der står med en stavefejl. Der er naturligvis ikke tale om havari, beroliger Jesper Maack. 

– Der er ikke noget, der er i stykker, for ellers kunne vi ikke sejle de næste ti dage. Men det er noget, der skal fikses, inden det går i stykker.

Ændringerne af sejlplanen er godkendt både af Trafikkontaktrådet for Bornholm og hos Transportministeriet, oplyser Bornholmslinjen.