Er det dine penge, Anja har fundet? Hæveautomat i Nexø gemte på overraskelse

Er det dine penge, Anja har fundet? Hæveautomat i Nexø gemte på overraskelse
Arkivfoto
NYHED | NEXØ | ABONNENT | 27. APR 2022 • 10:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | NEXØ | ABONNENT
27. APR 2022 • 10:30

Anja Toft Mikkelsen fandt tirsdag penge i en hæveautomat i Nexø. Siden har hun gjort meget for at finde ejeren, og hun har ikke givet op. I sidste ende får politiet pengene.

 

Hvis du har hævet penge i en hæveautomat i Nexø, men glemt at få pengene med, så vil Anja Toft Mikkelsen rigtig gerne høre fra dig. Tirsdag fandt hun et beløb i en pengeautomat, og hun er opsat på at få dem genforenet med deres rette ejermand. Det fremgår af et opslag i gruppen Nexø på Facebook, hvor hun efterlyser ejeren.

Til Tidende fortæller hun, at hun som det første puttede pengene i lommen, da hun så dem sidde i automaten.

– Jeg havde lidt travlt, for jeg skulle hente en too good to go-pose og havde kun et minut til at hente den, så jeg blev nødt til at hente den først. Så gik jeg tilbage på min arbejdsplads for at spørge mine kolleger til råds om, hvad jeg dog skulle gøre for at finde ejermanden. De foreslog, at jeg skulle ringe til banken. Så det gjorde jeg, og så hang jeg ud ved automaten i en halv times tid for at se, om ejeren kom tilbage, og det gjorde vedkommende desværre ikke, siger Anja Toft Mikkelsen.

Historie passede ikke

Næste skridt var at skrive en efterlysning på Facebook.

– Der er ret mange inde i den der Nexø-gruppe. Jeg tror, der er knap et par tusinde, så jeg tænkte, at det kan nå rimelig langt ud, fortæller hun.

Siden er der en enkelt person, der har henvendt sig, men Anja Toft Mikkelsen har stadig pengene.

– Hendes historie passer ikke med beløbet, stedet og tiden, lyder forklaringen.

Burde kunne hjælpe

På Facebook er der masser af ros til Anja Toft Mikkelsen, fordi hun ikke bare vælger at beholde pengene. Der er også nogle, der skriver til hende, at hun kan finde personen ved at kontakte banken, og nogle insisterer, selvom hun svarer, at det har hun prøvet.

– Det er ret frustrerende. Hvis det var, fordi de selv var bankansatte og kunne hjælpe mig i situationen, så kunne det være super rart. Jeg er helt enig i, at man absolut burde kunne finde ud af, hvad det er for en kunde, der har hævet penge, lige inden jeg er kommet forbi. Det var også det, jeg sagde til banken, at det måtte de da kunne hjælpe mig med, men det kan de bare ikke, fordi den, der har hævet penge, ikke er kunde i den bank, der har hæveautomaten. Derfor kan de ikke, fortæller hun.

Tre hæveautomater

Anja Toft Mikkelsen har talt med bankens hovedkontor, som anbefalede, at hun kontakter filialen. Det gør hun onsdag formiddag, fortæller hun.

Hvad hvis filialen heller ikke kan hjælpe? Hvornår tror du, at det er skæbnen, at du skal have de penge?

– Hvis banken ikke kan hjælpe mig, så henvender jeg mig til politiet, for så er det hittegods. Det er min plan efter banken. Jeg har puslet lidt med en idé, om man kan fiske de der kvitteringer op af boksen ved hæveautomaten for at se, hvem det er, der har hævet penge på det tidspunkt, men jeg ved ikke, om det kan lade sig gøre, siger Anja Toft Mikkelsen.

Banken, beløbet og tidspunktet vil hun ikke oplyse.

– Der er tre hæveautomater i Nexø, og for at prøve at finde den rette ejermand vil jeg helst ikke give for mange oplysninger. Det regner jeg med, at ejermanden kan fortælle mig, siger hun.

Tidende har været i kontakt med Anja Toft Mikkelsen igen. Hun fortæller, at hun efter 55 minutter i telefonkø kom igennem til bankens filial i Rønne, som har lovet at ringe tilbage. Hun har også været i kontakt med politiet.