Enorm succes med salg af lopper: 'Vi kan ikke få nok'

Enorm succes med salg af lopper: 'Vi kan ikke få nok'
Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 28. MAR 2021 • 15:34
| ABONNENT
28. MAR 2021 • 15:34

GENBRUG

Lopper er blevet en stor del af AaIFs økonomi. Det fortalte Marian Lundh, formand for bestyrelsen i AaIF, på generalforsamlingen i sidste uge.

– Idrætsforeningen har et godt samarbejde med Bofa og er fortsat en del af Future-projektet. AaIF har en stor container stående på Bofa i Aakirkeby, hvor alle kan donere effekter, sagde Marian Lundh, der på en god dag sælger lopper for mere end 5.000 kroner.

Senest har AaIF lavet aftale med Bofa om at tømme containerne i Rønne, Hasle og Nexø, og det har givet endnu mere travlhed i Aakirkeby.

Alt bliver sat til salg på salgsgrupper på Facebook og solgt ved afhentning.

– Det har fungeret med mundbind og sprit, og vi får afsat mange varer, fortæller Marian Lundh, der er tovholder på loppeprojektet.


Foto: Jens-Erik Larsen

Lopper på Kanns Hotel i påsken

Genbrugssalget, der har base i det gamle bibliotek i Eskildsgade, har været en forrygende succes fra starten. I 2019 tjente holdet af frivillige mere end 60.000 kroner ind til idrætsforeningen, og det har ikke været mindre i 2020, fortæller idrætsforeningens sekretær.

– Salget for 2020 er ikke opgjort endnu, men det er ikke mindre end 2019, siger Lotte Brink.

I det forløbne år er mængden af indleveret genbrugseffekter til AaIF eksploderet. Men det generer ikke Marian Lundh, tværtimod.

– Vi kan ikke få nok, siger hun

I slutningen af 2020 lavede AaIF en opgørelse baseret på vægt til Bofa. Vurderingen lød, at AaIF har hentet 37 ton genbrugseffekter på halvandet år. Af det kasseres 5-10 procent.

– Det er en solstrålehistorie for AaIF, for Bofa, for Aakirkeby, for miljøet og et plus for alle dem der ikke lige har råd til at købe nyt eller alle dem, der elsker lopper, konkluderer Marian Lundh, der har flyttet loppesalget til Kanns Hotel i påsken.

Der er åbent fra mandag til onsdag fra klokken 15.00 til 17.30.