En, to, tre og en hel masse hop

En, to, tre og en hel masse hop
Tvillingerne Bennie og Annabelle Jensen på 10 år bobler over af hoppetrang. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 25. APR 2021 • 18:04
| ABONNENT
25. APR 2021 • 18:04

FRITID

Hvorfor hopper vi?

Altså, man kan hoppe over ting, man møder på sin vej, måske krydse en lille å eller undgå at at få våd sok i en vandpyt.

Man kan også hoppe og springe i olympiske discipliner, og så gælder det om at komme længst, højst og hurtigst.

 

Det er dejligt at se,
at den bliver brugt

 

Men at hoppe bare fordi, dét er det væsentlige, handler jo slet og ret om, at der er noget grundlæggende frydefuldt ved den aktivitet. Det ved ethvert barn, mens vi voksne måske har en tendens til at glemme det, når det begynder at knage i knoglerne.

Den danske teolog K.E. Løgstrups talte om suveræne livsytringer såsom kærlighed, barmhjertighed, talens åbenhed og tillid. De er suveræne i den forstand, at de ikke kræver overvejelse eller beslutning fra det enkelte menneske, men melder sig af sig selv i form af muligheder for handling. De suveræne livsytringer, påpegede han, er universelle, de er i alle mennesker og er i sig selv begrebsligt positive.

Han kunne godt have taget hopning med, for når man står her og ser tvillingerne Bennie og Annabelle Jensen på 10 år boble over af hoppetrang på hoppepuden bag Bornholms Frie Idrætsskole i Nyker er man ikke i tvivl.

– 10 minutter efter, vi havde fået luft i den fredag, var den fuld af bælla, siger Christian Koefoed. Foto: Jens-Erik Larsen

Der er tale om en spontan livsytring, de kan slet ikke lade være.

De hopper på en helt opgraderet hoppepude, som blev indviet fredag eftermiddag, hvor tvillingerne da også hoppede ud i det og deltog i indvielsen. De hopper også her søndag ved 9.30-tiden, men har dog været hjemme at sove i mellemtiden.

– Megafedt, lyder Annabelles hoppende svar, da Bornholms Tidende spørger, hvad de siger til, at der nu er kommet en spritny hoppepude.

– Vi er virkelig glade, siger Bennie, som naturligvis også kan både hoppe og tale på en og samme gang.

Den revnede

Christian Koefoed, formand for Nyker Idrætsforening, følger tilfreds med i sceneriet.

– 10 minutter efter, vi havde fået luft i den fredag, var den fuld af bælla, siger han.

Forrige søndag gravede de frivillige fra idrætsforeningen og borgerforeningen hoppepudens presenning ned i sandet og fastgjorde kæder, som sikrer, at den bliver liggende, hvor den hører til.

Her har været hoppepude i cirka 15 år, men nu har den fået ny presenning.

– Den gamle revnede i efteråret, siger han.

– Ikke på grund af skarpe genstande, hærværk eller noget, den var simpelthen mørnet. Gummiet på overfladen bliver slidt op.

Det er da også den tredje presenning, der er blevet monteret på puden til en pris af godt 20.000 kroner.

– Og det er dejligt at se, at den bliver brugt, siger Christian Koefoed.

Foto: Jens-Erik Larsen