Elregningen kan stige med 30 procent

Elregningen kan stige med 30 procent
Der mangler gas og strøm i hele Europa. Det får nu elregningen til at stige på Bornholm. Arkivfoto
NYHED | BORNHOLM
20. JAN 2022 • 12:32
Henrik Nielsen
Journalist

En gennemsnitsfamilie med et fastprisabonnement kan komme til at betale cirka 300 kroner mere om måneden. Kunder med flexabonnementer, med elvarme og med elbil kommer til at mærke prisstigningerne endnu mere.


Priserne på strøm har de seneste tre-fire måneder ramt rekordhøjder, og nu rammer de også Bornholm. En gennemsnitsfamilie med to voksne og to børn risikerer at få en elregning, der er omkring 30 procent højere.

Det fortæller Bornholms Energi & Forsyning i en pressemeddelelse.

Forklaringen er, at der mangler gas og strøm i hele Europa. Udbud og efterspørgsel hænger ikke sammen på elmarkedet, og det presser priserne.

– Ser man isoleret på elprisen, så er den alene steget med 84 procent fra fjerde kvartal 2021 til første kvartal 2022, siger kundechef Peter K. Rustand hos Bornholms Energi & Forsyning i pressemeddelelsen.

Det betyder, at en bornholmsk familie med et fastprisabonnement og et gennemsnitligt forbrug i januar, februar og marts kan komme til at betale cirka 300 kroner mere om måneden i acontobeløb, fremgår det. Gennemsnitsfamilien har fjernvarme og ingen elbil.

Ingen tegn på faldende priser

Beløbet vil variere, afhængig af hvornår på døgnet, man bruger sin strøm, og hvor god eller dårlig man er til at holde hus med strømmen. Sammenligner man med fastprisniveauet i oktober, november og december sidste år, er der tale om en stigning på 30 procent.

Kunder med flexabonnementer, med elvarme eller med elbil kommer til at mærke prisstigningerne endnu mere.

– Vi er faktisk lidt bekymrede. Umiddelbart er ingen tegn i sol og måne på, at priserne falder mærkbart på den korte bane. Alvoren understreges af, at Folketinget netop nu er i gang med at diskutere en støttepakke til de danskere, der kommer allermest i klemme, siger Peter K. Rustand.

Fang strømtyvene

Bornholms Energi & Forsyning står til rådighed til snak om elregningerne, og virker det uoverskueligt at betale hele regningen på en gang, så bør man kontakte forsyningsselskabet hurtigst muligt, lyder opfordringen.

Peter K. Rustand gør samtidig opmærksom på, at Energistyrelsen har vurderet, at en familie med lige dele disciplin og omtanke kan reducere sit elforbrug med op til 25 procent.

– Vores hjemmeside tilbyder en lang række tips og tricks til at fange strømtyvene og på den måde spare på strømmen, fortæller han.