Elever får skærpet sanserne for naturen på særligt sted
5. A fra Svartingedal Skole i Hasle har været på felttur i Svartingedalen for at samle indtryk og materiale til udstillingen. Foto: Svartingedal Skole

SKOLE | HASLE
12. OKT 2021 • 07:30
Holger Larsen
Journalist

Elever får skærpet sanserne for naturen på særligt sted

Bornholmske skoler har i øjeblikket mulighed for at fordybe sig i nogle af Europas mest innovative glaskunstværker ved European Glass Context 2021-udstillingen på Grønbechs Gård i Hasle og i den nære natur omkring dem.

Arkitektduoen All About A, arkitekt Julie Dufour og designer Charlotte Carstensen, har i de sidste mange uger taget eleverne med ud i Svartingedalen for her at skitsere og skærpe sanserne for naturen på dette helt særlige sted. De skal undersøge den særegne natur i den fredede dal og ud fra det skabe deres egne værker.

Grønbechs Gård ønsker med projektet "I stedet" at give børn fra bornholmske skoler en forståelse for, hvordan man med hænderne og i eksperimenterende processer skaber unikke værker.

Projektet indgår som en del af kommunens og Kulturstyrelsens kulturaftale under indsatsområdet "Kulturelle rødder", der søger at sikre bornholmske børn og unges kendskab til deres kultur- og naturarv. Flere nyheder