Paradisbakkeskolen planlægger langsom genåbning de kommende dage

Paradisbakkeskolen planlægger langsom genåbning de kommende dage
Pia Tofte håber på en langsom genåbning af Paradisbakkeskolen i denne uge. Arkivfoto: Berit Hvassum
| 10. MAJ 2021 • 18:08

10. MAJ 2021 • 18:08

Mange af eleverne på den delvist nedlukkede skole i Nexø kan allerede tirsdag begynde at vende tilbage til noget der ligner normale tilstande. 

Det fortæller Pia Tofte, skoleleder på Paradisbakkeskolen, efter at skolen søndag aften sendte en meddelelse ud til skolens knap 600 elever: Skolen er delvist lukket.

Det er en forælder til en elev, der er blevet smittet med Covid-19, der er årsag til nedlukningen. De efterfølgende tiltag har derfor taget udgangspunkt i de elever og lærere, der har været i direkte kontakt med den pågældende elev.

Smittekæder lukket

Allerede mandag klokken 17.30 er der lys for enden af tunnelen, fortæller Pia Tofte. Den pågældende elev er nemlig testet negativ i den første af tre tests. Dermed håber man, at skolen kan åbnes langsomt op i løbet af de kommende dage.

– Vi har allerede lukket den ene smittekæde, som er mig selv og to andre medarbejdere, der har været i direkte kontakt med den smittede forælder, fortæller Pia Tofte. 

Lærerne i andet led er ligeledes testet negative i første test, hvilket gør det usandsynligt at de skulle være smittebærere.

Som følge af dagens testresultater kan klasserne 4A, 7A, 7B, 8A, 8B og 9B, M1, M2, M3 og 2.-3. C allerede tirsdag møde ind på Paradisbakkeskolen igen. 

Mexicansk variant

For resten af skolens klassers vedkommende afventes der fortsat testsvar. 

– Vi skal være på den virkelig sikre side, fordi der er tale em en variant, som vi ikke kender så meget til, siger Pia Tofte.

Eleven skal således testes igen tirsdag og onsdag, fordi der er tale om en mutation af den britiske variant. Testes eleven negativt kan skolen åbnes helt torsdag.