Ekstra psykologer skal give kortere ventetid for udsatte børn

Ekstra psykologer skal give kortere ventetid for udsatte børn
Arkivfoto
| 13. APR 2020 • 21:42
Af:
laust jordal

13. APR 2020 • 21:42
På øens skoler må man vente i lang tid for at få lavet de pædagogisk psykologiske vurderinger. De såkaldte PPV’er er en undersøgelse, som ledere i skoler og daginstitutioner kan indstille børn og elever til, hvis de mener, der er behov for specialpædagogisk bistand.

Undersøgelsen foretages af psykologer i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR), der hører under Center for Børn og Familie, og har til formål at finde ud af barnet eller elevens kompetencer for at give dagtilbuddet eller skolen og barnet og dets forældre rådgivning om tilrettelæggelse og indhold i undervisning, der kan tilgodese barnets særlige behov. Derudover er en PPV også nødvendig, hvis barnet skal indstilles til en udredning i psykiatrien, eller for at blive visiteret til en specialklasse eller specialskole.

Lige nu tager det omkring 12-14 måneder på Bornholm for at få sådan en vurdering, og omkring 70 børn står i kø. Derfor har et enigt børne- og skoleudvalg godkendt et forslag om midlertidigt at ansætte 2,5 psykolog mere i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning fra senest 1.august 2020 til november 2021.

– Vi har en alt for lang ventetid på pædagogisk psykologiske vurderinger, og det gør at det er svært for vores børn at komme videre i behandlingssystemet, siger udvalgsformand Morten Riis.

Han fortæller, at planen er, at de ekstra psykologer i rådgivningen vil kunne nedsætte ventetiden til tre måneder i stedet for 12-14 måneder.

– Det er målsætningen. Det er en ventetid som jeg som forælder selv ville kunne acceptere. Der andre ventetider er lige lovligt lange, siger han.

Midlerne til udvidelsen finansieres af Center for Børn og Families overførte midler til 2020 og 2021. Overførslen skal vedtages i kommunalbestyrelsen i slutningen af april. Midlerne vil være et engangsbeløb, og hvis udvidelsen skal fortsætte til længere end november 2021, så skal der altså findes penge til det i budgettet.